Засідання обласного товариства лікарів-педіатрів, лікарів-неонатологів, дитячих неврологів та підліткових лікарів

16 липня 2019 року відбулось засідання обласного товариства лікарів-педіатрів, лікарів-неонатологів, дитячих неврологів та підліткових лікарів, що надають медичну допомогу дітям закладів охорони здоров’я області.

Керівник групи експертів та координаторів УОЗ за напрямом “Педіатрія” Лук’яненко О.В. доповіла про стан дитячої смертності в області станом на 01.07.2019р., ознайомила учасників заходу з реформою деінституціалізації в Україні та медичною складовою обласного плану деінституціалізації, а також надала інформацію про нове в галузевому законодавстві.

Координатор УОЗ за напрямом “Дитячі інфекційні хвороби” Марченко О.А. детально опрацювала з присутніми проблеми клініки, діагностики, тактики ведення і сучасні підходи лікування герпетичної інфекції у дітей.

Клініці, диференційній діагностиці, тактиці ведення гострих парезів лицьового нерву у дітей була присвячена доповідь координатора УОЗ за напрямом “Дитяча неврологія” Баса М.І..Про особливості застосування психотропних препаратів в педіатричній практиці у своєму виступі повідомила координатор УОЗ за напрямом «Дитяча психіатрія» Вовк Н.В..

Експерт групи експертів та координаторів УОЗ за напрямом “Медична та соціальна реабілітація дітей” Дацюк І.С. проінформувала учасників товариства про порядок заповнення і ведення Індивідуальних програм реабілітації дітей з інвалідністю, а також ознайомила з проблемами та завданнями реабілітації дітей з інвалідністю.