Семінар “Впровадження новітніх технологій діагностики та лікування гастроентерологічних захворювань в педіатрії” на базі КУ ЖОДКЛ

29 березня 2019 року відбувся навчальний семінар “Впровадження новітніх технологій діагностики та лікування гастроентерологічних захворювань в педіатрії” , в якому взяли участь лікарі-гастроентерологи дитячі, лікарі-інфекціоністи дитячі , педіатри, лікарі загальної практики-сімейні лікарі, лікарі-педіатри-неонатологи та лікарі-терапевти підліткові закладів охорони здоров’я області.

Завідувач відділення проблем харчування та соматичних захворювань дітей раннього віку ДУ “ІПАГ НАМН України”, президент Асоціації педіатрів-гастроентерологів та нутриціологів України, д.мед.н., професор Шадрін О.Г. детально розібрав з присутніми настанови рівня S2k стосовно Helicobacter pylori та пептичних виразок шлунка та/або дванадцятипалої кишки. Також були розглянуті та опрацьовані міжнародні рекомендації щодо діагностики та лікування синдрому ентероколіту, індукованого харчовими білками. Олег Шадрін ознайомив присутніх з ІV Римським консенсусом “Функціональні гастродуоденальні захворювання”, блок “діти старшого віку”.

Доан С.І., д.мед.н., професор, проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Київського медичного університету опрацювала з учасниками питання ротавірусної інфекції у практиці сімейного лікаря.

Присутні мали можливість задавати питання та отримали вичерпні відповіді.