Міжнародний день захисту дітей

Діти - наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє.

Щороку у перший день літа відзначається свято Міжнародного дня захисту дітей, яке засноване рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок у Парижі ще в листопаді 1949 року. Вперше “Міжнародний день захисту дітей” відзначався в 1950-му році в 51 країні світу.

Це не тільки свято дітей, водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про їхнє здоров’я і виховання. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Немає більшого щастя, аніж бачити посмішки та сміх здорових та щасливих дітей, для цього всі ми живемо та працюємо.

Підготовка до свята розпочалась заздалегідь. В рамках проведення колективної спільної справи “Здорова дитина, щаслива родина, успішна Україна” наші пацієнти мали змогу написати звернення, побажання, свої мрії, які потім були розміщені на великих листівках. Згодом листівки було передано до Житомирської обласної ради і 31 травня 2018 року на сесії обласної ради депутати мали змогу ознайомитись із мріями та побажаннями дітей із різних куточків Житомирщини.

1 червня на території лікарні, як і завжди, було весело та гамірно. Всі святкові заходи проходили під гаслом “Моя мрія”. Пацієнти разом зі своїми батьками запустили різнокольорові кульки до яких були прикріплені паперові сердечка з дитячими мріями. А ще, діти малювали свої мрії крейдою на асфальті. Подвір’я лікарні стало барвистим від яскравих дитячих малюнків. За участь у конкурсі малюнків на асфальті всі учасники отримали призи та солодкі подарунки.

Пацієнтів привітали голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик, головний лікар КУ Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Довгополий та Асоціація сестер медичних Житомирщини.

І яке ж свято без подарунків?

Працівники апарату обласної ради частину своєї заробітної плати, в розмірі 10 тис. грн., передали завідувачу онкогематологічного відділення для потреб пацієнтів.

Чотирьом пацієнтам нашої лікарні з хронічними захворюваннями було вручено сертифікати на лікування в санаторій “Дениші”.

Асоціація сестер медичних Житомирщини подарувала набори канцтоварів для потреб ігрових кімнат.

Яскравим доповненням були виступи наших давніх друзів-аніматорів із майстерні розваг “Арт-простір”.

Щиро дякуємо всім за участь у підготовці та проведенні свята, яке запам’ятається нашим маленьким пацієнтам надовго.