Фотогалерея до акції “Квітуча Україна”

На мальовничому березі Тетерева, серед квітучих Станишівських лугів, на околиці древнього Житомира, височіє шестиповерховою будовою обласна дитяча клінічна лікарня. Вже понад тридцять років трудяться в ній досвідчені медичні працівники, пишеться її історія, складаються її традиції. Давно стала лікарня для жителів області острівцем надій та сподівань на збереження та покращення здоров’я їх дітей – найбільшого скарбу для кожної мами, кожної родини, та й взагалі – України. Саме діти є квітами нашого життя і основна мета лікарні – збереження цих квітів.

Гарною традицією закладу стала спільна для всіх працівників справа – дбайливе ставлення та облаштування території навколо будови лікарні. Саме руками медиків територія майже в 7 гектарів, після закінчення будівництва, була метр за метром вирівняна, засіяна травою, засаджена деревами, кущами та квітами. І з року в рік за насадженнями дбайливо доглядають і ось, за 32 роки, територія лікарні перетворилася в розкішний затишний дендропарк з мальовничими клумбами, альпійськими гірками, тінистими алеями та ігровими майданчиками. Кожен куточок парку має свою історію, тому що створений власноруч працівниками. Так, до 20 річниці Чорнобильської трагедії спільно медиками та пацієнтами був висаджений березовий гай, який став улюбленим місцем відпочинку маленьких пацієнтів та їх рідних. А до 70-річчя утворення Житомирської області був висаджений сосновий лісок, який насичує повітря благотворними фітонцидами. Загалом, парк нараховує більше 100 видів хвойних насаджень, листв’яних порід дерев, різноманітних кущів а щороку висаджується десятки різних видів квітів.

Територія лікарні – гордість працівників закладу, і ми пишаємось тим, що створені нашими руками краса та затишок сприяють комфортному перебуванню пацієнтів у лікарні та покращенню їх здоров’я.