День захисту дітей

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – свято радості та одвічної надії. Адже, саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги. В Житомирській обласній дитячій лікарні заздалегідь почали готуватися до відзначення Міжнародного дня захисту дітей, адже за доброю традицією і адміністрація лікарні, і завідуючі відділеннями, і вихователі дбають про те, щоб свято пройшло цікаво і змістовно, щоб залишилося доброю згадкою в пам’яті дітей, які перебувають саме в той час на лікуванні.

Ще до 1 червня маленькі пацієнти відділень лікарні обговорювали свої права та обов’язки з вихователями на годинах спілкування “Твої права та обов’язки”, малювали малюнки на тему “Євро-2012 очима дітей”, кращі з них демонструються на виставці в холі лікарні. Дівчатка мали змогу показати своє уміння та хист в ході конкурсу “Міс Весна”, на конкурсі не було переможців і переможених – всі дівчатка-конкурсантки отримали призи та титули: “Міс Весна”, “Міс симпатій”, “Міс чарівність”, “Міс скромність”.

Вихователі провели вікторину “Мій рідний край” – до 75-річчя утворення Житомирської області. Переможців вікторини було нагороджено подарунками. В бібліотеці обласної дитячої лікарні було оформлено тематичну виставку літератури “Формування здорового способу життя в сім’ї”, де і працівники лікарні і батьки мали змогу отримати інформацію, щодо гігієни харчування, користі фізичних вправ та інших складових здорового способу життя.

І ось настало 1 червня … на території лікарні було гамірно і весело. На сходах біля центрального входу в лікарню облаштували імпровізовану сцену. Свято розпочала заступник головного лікаря Світлана Русак, яка привітала всіх присутніх зі святом. Сюрпризом для дітей-пацієнтів став концерт, підготовлений співробітниками лікарні та їх дітьми. Потім на свято завітала “Веселка” і оголосила конкурс малюнків на асфальті під гаслом “Понад світом диво цвітом – веселка іскриться”. Конкурс пройшов жваво і весело. Всі бажаючі мали змогу намалювати малюнок на асфальті, в кожному з них було сонечко, веселка, квіти, дерева, казкові герої, батьки. Згодом подвір’я лікарні перетворилося в загальний барвистий малюнок. Всі учасники були нагороджені призами. Діти розходились зі свята веселі та щасливі з подарунками та повторними кульками в руках.

Велика подяка адміністрації лікарні, що до Міжнародного дня захисту дітей, щорічно виділяє кошти на організацію свята, придбання призів для дітей. Приємно, що люди, які забезпечують одне із прав дітей, записаних в Декларацій прав дитини – право на охорону здоров’я, дбають і про тре, щоб дитина, перебуваючи в лікарні відчула комфорт та турботу, щоб в неї був святковий настрій. А ще 1 червня – Міжнародний день захисту дітей нагадує ще і ще раз нам дорослим, що ми повинні турбуватися про наших дітей. Вони наше майбутнє і ми маємо виростити і захистити їх та виховати.