Благодійники з Японії

01.11.2011р. о 12:00 в обласній дитячій лікарні відбувся прийом делегації в складі чотирьох чоловік з Японії. Керівник делегації Мацаура-Сан, представник Японської благодійної організації.

Благодійна організація Японська Технічна Допомога Медичним Обладнанням, подарувала безкоштовно, в якості гуманітарного вантажу новий наркозно-дихальний апарат високого класу якості на загальну суму 3 036 000,00 ієн., що становить 319 тисяч 555 гривень. Наркозно-дихальний апарат буде використовуватись в умовах Житомирської обласної дитячої лікарні, з ціллю проведення знечулення та лікування дітей Житомирської області, в тому числі постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС, у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії, забезпечивши високий рівень та якість надання медичної допомоги. Крім того, Японська благодійна організація передали колективу лікарні:

  • 2 клапани для гастроскопа;
  • датчик виміру кисню для наркозно-дихального апарату «Fabius»;
  • шейкер-інкубатор для клініко-діагностичної лабораторії;
  • 2 пальчикових пульсоксиметри для відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії.

Все обладнання буде використано у відділеннях лікарні та надасть можливість покращити якість надання медичної допомоги дітям області.

В цілому, за період співпраці з Японськими благодійними організаціями та особисто Мацаура-Сан дитячою обласною лікарнею було отримано обладнання та медичних засобів на суму близько 2 млн. грн..