Навчальні посібники для дітей «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт»

В умовах воєнного стану найголовніше – зберегти життя та здоров’я кожного українця. Небезпека може бути там, де її не чекаєш. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з видавництвом «Ранок» розмістили у відкритому доступі навчальні посібники у вигляді коміксів для дітей «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт», які розповідають про правила безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Наразі питання мінної безпеки для громадян є одним із найактуальніших, оскільки велика частина території нашої держави замінована. Діти – особлива аудиторія. Їм необхідні роз’яснення у доступній формі: що таке базові правила поведінки та як діяти в разі виявлення мін та інших вибухонебезпечних предметів.

Сюжет книжки «Мінна безпека не без ПЕКа» допомагає максимально просто розкрити складну тему у вигляді коміксу. А правильні дії головних героїв у ситуаціях, пов’язаних з мінами чи вибухонебезпечними предметами, стають взірцем для наслідування. Інтерактивність книжки допоможе в ігровій формі легше засвоїти матеріал. Видання рекомендоване до читання маленьким українцям і їхнім батькам.

Видання «Безпечний Пекосвіт» розроблено для учнів 5–9 класів закладів загальної середньої освіти. Воно містить цінні поради та інформаційні плакати, що допоможе дітям краще запам’ятати та засвоїти алгоритм дій, змоделювати поведінку в разі виникнення небезпечної ситуації.

Навчальні посібники отримали схвалення від ДНЗ «Інституту модернізації змісту освіти» для використання в освітньому процесі.

Завантажити видання, вибравши «Електронна книга», можна безкоштовно за посиланнями:

«Мінна безпека не без ПЕКа» – https://bit.ly/3xWVkm0

«Безпечний Пекосвіт» – https://bit.ly/3xW4Gyx

Дотримання правил поведінки в небезпечних ситуаціях може зберегти життя!