Співпраця кафедри дитячої хірургії НМАПО імені П.Л.Шупика та КНП “Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня”

Традиційно відбуваються виїзди працівників кафедри дитячої хірургії НМАПО ім. П.Л. Шупика в КНП “Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня” Житомирської обласної ради, яка є клінічною базою Академії, під час яких надається планово-консультативна допомога як пацієнтам лікарні, так і фахівцям.

Так 16.10.2020р. професорами Рибальченко В.Ф. та Русаком П.С, які є співробітниками кафедри, оглянуті хворі з вродженими вадами товстої кишки. Після огляду було проведено оперативне втручання дитині Х. 1р. 4м., з приводу атрезії анусу та прямої кишки з ректовестибулярною норицею – задньосагітальна промежинна проктопластика по Пену. В передопераційному консиліумі, самому оперативному втручанні окрім молодих спеціалістів прийняли участь: медичний директор Бобер М.Д., завідувач хірургічним відділенням №2 к.мед.н. Шевчук Д.В., лікар-хірург дитячий Хохлов О.І. та лікар-анестезіолог Лісневський О.П..  Подяку заслуговує операційна медсестра Цьомик Ірина та молодші медичні сестри, без яких виконання тривалого оперативного втручання було б неможливим.

Також проведено зустріч з курсантами циклу ТУ “Абдомінальна лапароскопічна хірургія дитячого віку”, які проходять навчання. Такі спілкування ідуть на користь як пацієнтам так і лікарям, за що хочеться висловити подяку адміністрації лікарні на чолі з директором, Заслуженим лікарем України Юрієм Довгополим, завідуючому кафедри дитячої хірургії професору Данилову О.А. та ректору Академії академіку НАМН України професору Вороненко Ю.В..