Ювіляри травня

7 травня відзначає свій піввіковий ювілей Дмитро Дмитрович Єлісєєв, медичний анестезист відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії КНП “Обласна дитяча клінічна лікарня” Житомирської обласної ради.

Відслуживши свого часу строкову службу в армії та вступивши до Бердичівського медичного училища, Дмитро Дмитрович раз і назавжди визначився з напрямком, за яким би хотів працювати в подальшому в медицині – анестезіологія і залишається вірним цій спеціальності ось уже майже тридцять років.

Спеціальність ця, як відомо, не з легких, бо вимагає від фахівця активності, рішучості, уміння швидко прийняти правильне рішення, гарних знань і усіма цими рисами Дмитро Дмитрович володіє сповна, недаремно ж йому присвоєно вищу кваліфікаційну категорію.

За словами завідувача відділення Костянтина Борисовича Петренка, у якому працює ювіляр, з Дмитром Дмитровичем він знайомий ось уже 25 років, з тих пір, як він сам по завершенню інтернатури прийшов працювати у відділення цього дитячого лікувального закладу. – Дмитро Дмитрович, без перебільшення, висококваліфікований спеціаліст, розумний, добрий, надійний, чуйний та уважний. Він завжди у разі потреби готовий прийти на допомогу. Не пригадую, щоб він відмовив у допомозі комусь з колег. Він завжди щедро ділиться практичним досвідом з тими, хто приходить до нас у відділення на інтернатуру, або ж з тими, хто приходить до нас, не маючи ще ніякого практичного досвіду роботи. Він терпляче пояснює, ділиться усіма тонкощами роботи, її специфікою, усією душею вболіваючи за справу, якій присвятив усе своє життя. Тож, думаю, багато хто з колег вдячний нашому ювіляру за цю його неабияку щедрість душі.

– Думаю, якби свого часу у Дмитра Дмитровича була можливість і він отримав вищу освіту, він був би досить фаховим лікарем, але й як медичний анестезист він досяг у своїй спеціальності неабиякої майстерності.

Іще одна риса Дмитра Дмитровича, яка характеризує його як людину – його безвідмовність. Він не відмовляє у чергуванні як в операційній, так і в палатах інтенсивної терапії. І хоча робота у нас виснажлива, нервова, Дмитро Дмитрович володіє неабияким навіть не батьківським, а так би мовити материнським талантом підходу до дитини, умінням заспокоїти її, вселити впевненість, що все буде добре, бо, як зізнається сам ювіляр: “Дитина пішла від тебе з відділення, ти провів її поглядом подумки услід, все у неї буде добре. І це дійсно класне відчуття”.

Багато років поряд з чоловіком у відділенні працювала сестрою медичною анестезистом дружина Дмитра Дмитровича – Алла Михайлівна, яка нині на заслуженому відпочинку. Це не дивно, коли подружні пари працюють разом, робота зближує, дає можливість усвідомити усю міру відповідальності цієї копіткої роботи, якою і є анестезіологія і найвища нагорода якій – щасливі оченята дитини та щирі слова подяки її рідних.

Колектив відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії приєднується до теплих слів вітань на адресу ювіляра від усього великого, згуртованого колективу обласної дитячої клінічної лікарні і бажає Дмитру Дмитровичу міцного здоров’я, довгих років життя, родинного тепла та злагоди.

Велика шана Вам, шановний, за життєву мудрість, високий професіоналізм, щедрість душі, глибоку порядність.