Урочистості з нагоди 35 річного ювілею

Цьогорічне свято Нового року, яке однаково люблять і дорослі і діти, співпало у часі з ювілеєм відомого далеко за межами нашої області дитячого лікувального закладу – КНП “Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня” Житомирської обласної ради.

За словами директора Ю. Довгополого, як для установи, – це ніби й невелика дата, але за ці роки заклад здобув собі славу лікарні з досить гарними традиціями, з потужним науковим надбанням, а головне в результаті спільної роботи всього колективу за ці роки було врятовано десятки тисяч дитячих життів, повернуто радість у їхні родини.

З нагоди ювілею 28 грудня 2019 року колектив лікарні прийшли привітати: заступник начальника відділу управління охорони здоров’я облдержадміністрації С.В. Березовський, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я А.Ф. Супряга, інші поважні гості.

За словами В.Ф. Марченка, який багато років поспіль очолював дитячий лікувальний заклад, з моменту його відкриття, нинішній ювілей – це велике свято для усіх тих, хто присвятив своє життя роботі з дітьми – лікуванню, виходжуванню, вихованню, хто працював у цьому закладі з моменту його відкриття і хто добросовісно продовжує виконувати свої обов’язки і нині.

Тож за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професіоналізму, відповідальність, добросовісне виконання своїх функціональних обов’язків та з нагоди 35-річчя багато працівників були удостоєні грамот від обласної ради, УОЗ ОДА, обкому профспілки працівників охорони здоров’я, Асоціації лікарів Житомирської області та грамотами обласної дитячої клінічної лікарні.






Робота з дітьми – не з легких, але тим приємнішою вона є, коли бачиш у результаті радість, яку повертаєш на обличчя дітей та їх рідних. У ці передноворічні дні на адресу Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні надходили численні вітання, одне з яких від Маші Ісаєвої звучить так: “Вітаю, дякую за шанс на життя! Минуло 17 років, як в обласній дитячій лікарні врятували мене. Низький уклін вам, працівники цього медичного закладу”. Ці слова можна по праву переадресувати у тому числі і на ім’я Тетяни Болтенко, яка понад 25 років пропрацювала медичною сестрою у відділенні патології новонароджених і з нагоди ювілею свого рідного закладу написала такі рядки:

Відповідальність, ношу непросту,
Взяли ми на свої тендітні плечі.
Тепло сердець й душевну доброту,
Крім ліків, дарували ми малечі



З року в рік поліпшується матеріальна база обласної дитячої клінічної лікарні, з’являється новітнє медичне обладнання, удосконалюються знання медичних працівників, так має бути і надалі, коли йдеться про найдорожче – здоров’я наших наступних поколінь.