Засідання обласного товариства лікарів-педіатрів, лікарів-неонатологів, дитячих неврологів та підліткових лікарів

Напередодні Міжнародного дня педіатра та Всесвітнього дня дитини, на базі лікарні, 19 листопада 2019 року відбулось засідання обласного товариства лікарів-педіатрів, лікарів-неонатологів, дитячих неврологів та підліткових лікарів, що надають медичну допомогу дітям закладів охорони здоров’я області.

Керівник групи експертів та координаторів УОЗ за напрямом “Педіатрія” Лук’яненко О.В. доповіла про стан дитячої смертності в області, а також про стан виконання плану по імунопрофілактиці серед дитячого населення.

Координатор УОЗ за напрямом “Дитячі інфекційні хвороби” Марченко О.А. детально опрацювала з присутніми проблеми клініки, діагностики, лікування та профілактики гострого ентероколіту у дітей.

Причинам, клініці, та профілактиці пневмоній у дітей була присвячена доповідь координатора УОЗ за напрямом “Дитяча пульмонологія” Паскалова П.С..

Голова Житомирської обласної центральної дитячої лікарсько-консультативної комісії Білоченко А.М. та експерт групи експертів та координаторів УОЗ за напрямом “Медична та соціальна реабілітація дітей” Дацюк І.С. проінформували учасників товариства про роботу дитячої лікарсько-консультативної комісії по встановленню інвалідності.