Родина супергероїв зросла

В рамках проекту розбудови шкіл у медичних закладах для дітей – “Право на освіту”,  11 жовтня 2019 року  в  КУ Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні відбулося урочисте відкриття навчального класу.


Команда учасників проєкту “Школа супергероїв” ставить перед собою амбітні завдання:

  • перетворити час перебування дитини в лікарні на час можливостей;
  • прискорити одужання маленьких пацієнтів та показати їм додаткову мотивацію;
  • не дати дітям випасти із життя і відстати від однолітків;
  • розкрити суперсили кожного малюка та дати знання, які будуть корисними в реальному житті.

“Школа супергероїв” – це соціальний проект, який дає право на освіту всім малюкам, навіть, якщо вони змушені лікуватися та проводити свій час у палатах. Це школа на базі медичного закладу зі спеціально облаштованими класами, сучасними технологіями та методикою викладання, яка враховує режим лікування дітлахів.


У рамках проєкту – один (або більше) обладнаний навчальний клас із яскравим ергономічним простором. У класі комфортно можуть розміститися від 8 до 12 учнів. Після навчання учням цієї школи видають свідоцтво, дизайн якого розробили діти, саме вони обирали кольори.

Довідково: перша в Україні “Школа супергероїв” відкрита у 2016 році на базі Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України “ОХМАДИТ”. Відкриття школи було ініційовано громадською організацією “Маленьке серце з мистецтвом” (голова правління ГО Євгенія Смирнова), куратором проекту є телеведуча каналу “1+1” Наталія Мосейчук.

Рік тому було укладено угоду з обласною дитячою клінічною лікарнею про співпрацю, тобто про відкриття у ній “Школи Супергероїв”. Завдяки куратору проєкту Наталії Мосейчук, будівельній організації “Люкс-дизайн”, Житомирській меблевій фабриці “Луч”, спонсорам, “Школу” з дотриманням усіх вимог було відкрито.


Керівник КУ Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Довгополий подякував Наталії Мосейчук, голові обласної ради Володимиру Ширмі, начальнику УОЗ ОДА Миколі Суслику та усім іншим за цей проект, бо все, що робиться для наших дітей, заслуговує на повагу і даний проект не є винятком.

За словами начальника М.П. Суслика, дуже важливо, аби діти, які навчатимуться в цій школі, не думали лише про лікувальний процес, а швидше одужували і повертались додому.

Наталія Мосейчук також висловила надію, що даний проект триватиме і надалі, зокрема, на Житомирщині, звідки вона сама родом, що вона та її команда робитимуть усе задля підтримки наших дітей, з вірою у їхню суперсилу.