З вдячністю за допомогу

Першого червня традиційно в Україні, як і в багатьох інших країнах світу, прийнято відзначати День захисту дітей. Діти – найголовніший скарб нашого суспільства і від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра і справедливості закладаємо в них, залежить не тільки їхнє майбутнє, а й майбутнє нашої країни.

Турбота про здоров’я дітей – обов’язок всього нашого суспільства і в першу чергу – батьків, бо кожна дитина має право бути захищеною, а найголовніше – здоровою. Саме задля здоров’я дітей, його покращення, а інколи й порятунку трудяться колективи медичних працівників, зокрема і обласної дитячої клінічної лікарні. Щоденні трудові клопоти – обстеження, надання медичної допомоги, а іноді цей процес затягується і на досить тривалий період. Когось зі своїх пацієнтів медичні працівники пам’ятають усе своє життя, а в когось це епізод робочих буднів, бо на зміну тим, хто виписався з лікувального закладу, приходять нові пацієнти з їх болем, хвилюваннями рідних, тож настає пора нових робочих клопотів. А ось батьки пам’ятають своїх рятівників і не раз ще потому згадують щирими словами вдячності медиків.

Батьки Кирила Єфименка проживають у столиці, до Житомира мама з шестирічним сином завітали на гостину і треба ж було такому трапитися – у хлопчика з’явилась припухлість на підборідді, почав турбувати біль, підвищилась температура. Дитячий лікар-стоматолог, до якого вони прийшли на консультацію, порадив їм звернутись у хірургічне відділення ОДКЛ. Лікар-хірург дитячий Олександр Ігорович Хохлов майстерно провів оперативне втручання – розкриття та дренування гнійника, потім у післяопераційному періоді пацієнтові була призначена антибактеріальна терапія, перев’язування та фізпроцедури. Післяопераційний період пройшов без ускладнень, тож хлопчика у задовільному стані було виписано додому, і він повернувся до Києва. За словами мами Катерини, вона була здивована уважним, по-справжньому батьківським ставленням персоналу хірургічних відділень №1 та №2 ОДКЛ до своїх пацієнтів, бо вона спілкувалась й з іншими батьками, діти яких перебували на лікуванні в той період. За її словами, “лікар Хохлов – дуже добрий і людяний, любить дітей, уважний до пацієнтів і завідуючий хірургічним відділенням №1 П.С. Русак – він завжди вітається з ними, запитує, як їхні справи. Не менш старанно і відповідально виконують свої обов’язки і медичні сестри та молодший медичний персонал”. Нині хлопчик з батьками оздоровлюється на морі і готується йти до першого класу, а батьки Кирила дякують медичному персоналу ОДКЛ за надану допомогу і напередодні професійного свята зичать медичним працівникам усіляких гараздів у їх особистому і професійному житті і бажають тримати на тій же висоті їх планку професіоналізму.