Засідання обласного товариства лікарів-педіатрів, лікарів-неонатологів, дитячих неврологів, підліткових та сімейних лікарів

15 травня 2019 року відбулось засідання обласного товариства лікарів-педіатрів, лікарів-неонатологів, дитячих неврологів, підліткових лікарів, сімейних лікарів, що надають медичну допомогу дітям закладів охорони здоров’я області.

Перед присутніми виступила Няньковська О.С., д.м.н., професор кафедри педіатрії і неонатології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького з доповіддю “Лактазна недостатність та харчова алергія у дітей. Принципи диференційної діагностики та дієтотерапії”.

Про тактику вигодовування недоношених дітей на етапі виписки з пологового стаціонару доповіла Кривда Ю.В. – науковий консультант ТОВ “Нутриція Україна”. З учасниками заходу було проведено практичне заняття по вирішенню ситуаційних задач по вигодовуванню недоношених дітей.

Васьківська В.П. – експерт з неонатології УОЗ довела до уваги присутніх аналіз стану здоров’я новонароджених в області.

Коберник Н.В. – лікар-педіатр відділення СНіДу, КУ “Обласний медичний спеціалізований центр” Житомирської облдержадміністрації , проінформувала про перспективи, досягнення елімінації ВІЛ від матері до дитини.

Координатор УОЗ за напрямом “Дитячі інфекційні хвороби” Марченко О.А. детально опрацювала з присутніми проблеми клініки, діагностики, тактики лікування хвороби Лайма.

Мордюк О.А. – координатор УОЗ за напрямом “Патологія шийки матки” надала інформацію щодо щеплення проти вірусу папіломи людини як первинної профілактики раку шийки матки.

Керівник групи експертів та координаторів УОЗ за напрямом “Педіатрія” Лук’яненко О.В. доповіла про стан дитячої смертності в області за чотири місяці поточного року, а також ознайомила учасників заходу з новинами в галузевому законодавстві.