Засідання лікарів педіатрів спільно з неонатологами, дитячими неврологами та підлітковими лікарями

19 лютого відбулося перше в поточному році, засідання товариства лікарів педіатрів спільно з лікарями неонатологами, дитячими неврологами та підлітковими лікарями закладів охорони здоров’я області.

Координатор УОЗ за напрямом «Дитячі інфекційні хвороби» Ольга Марченко детально опрацювала з присутніми проблеми діагностики, профілактики, лікування кору, а також ускладнення та покази до госпіталізації при захворюванні.

Про епідеміологічну ситуацію в області, поствакцинальні реакції у дітей в розрізі районів і міст області за минулий рік, стан виконання плану по імунопрофілактиці серед дитячого населення доповіли експерти УОЗ за напрямом «Педіатрія» Тетяна Лутай та Людмила Головень.

Керівник групи експертів та координаторів УОЗ за напрямом «Педіатрія» Оксана Лук’яненко довела аналіз показників дитячої смертності в області у 2017 -2018 р.р. та визначила завдання на 2019р.

Методичні рекомендації щодо ранньої діагностики психічних розладів у дітей надала координатор УОЗ за напрямом «Дитяча психіатрія» Наталія Вовк.

Учасники заходу були поінформовані про новини в галузевому законодавстві.