Відкриття хірургічного відділення №1 після ремонту

19 грудня, у День Святого Миколая, відбулось урочисте відкриття хірургічного відділення №1 КУ Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні після проведеного ремонту. Нині цей медичний підрозділ відповідає всім вимогам сучасності, адже хірургічне відділення – це той напрямок, де вчасна допомога та підтримка життєдіяльності в екстрених випадках залежить саме від створення належних умов.

Проте на сьогоднішній день, діяльність будь-якої державної установи неможлива без допомоги друзів і партнерів. Надзвичайно приємно, що нашим землякам-меценатам вистачає сил та бажання продовжувати добрі справи для блага дітей, які потребують медичної допомоги і знаходяться на стаціонарному лікуванні у КУ ЖОДКЛ. Саме завдяки їх допомозі та підтримці, здійснюються роботи для покращення умов перебування в лікувальному закладі. Хочеться особливо відмітити та подякувати за фінансову допомогу генеральному спонсору Гроліч О.В. та спонсорам: Янчуку В.Г., Романському І.В., Довгалюк В.П., Ліневичу А.Ф., , Гнатюку О.Д., Савенку М.М., Мазяру І.Ю., Ющинському Ю.В., Бугайчуку Я.В., Дунському Є.А., Прут М.В., Нефедовій Т.І., Река З.В., Журавель Ф.М., Жабокрицькому Є.В., Габрійчук О.Л., Карпінському Г.І., Дев’ятку О.М., Дега К.В., Ільгару Мамедову, компанії “Рудь”, МЦ “Асклепій”, ПрАТ ВКФ “Леся”.

Також в урочистих заходах взяли участь голова обласної ради Володимир Ширма, депутат Житомирської обласної ради Ігор Романський, представники облдержадміністрації, духовенства та інші. Разом із привітаннями від Миколая Володимир Ширма побажав дітям якнайшвидше одужати, бути слухняними і добрими, поважати батьків та вручив їм солодкі подарунки.

Головний лікар Юрій Довгополий розповів та показав нове дороговартісне медичне обладнання, яке закуплено цього року для потреб закладу. На ці цілі з обласного бюджету було виділено 8,5 млн. грн.. Зокрема, для лікарні закуплено УЗД сканер експертного класу вартістю 2,5 млн. грн., відеогастроскоп  за 2 млн. грн. та ін..

Щиру вдячність за сприяння та допомогу спонсорам і представникам влади області висловили адміністрація КУ ЖОДКЛ, колектив хірургічного відділення№1, пацієнти відділення та їх батьки.