Семінар для медичних працівників будинків дитини та дитячих будинків-інтернатів

З метою покращення якості медичного обслуговування, надання спеціалізованої медичної допомоги дітям із числа вихованців/підопічних будинків дитини, інтернатних закладів для дітей, дитячих будинків-інтернатів; забезпечення безперервного післядипломного професійного навчання медичних працівників даних установ, 26 квітня у лікарні відбувся семінар для медичних працівників будинків дитини, інтернатних закладів для дітей, дитячих будинків-інтернатів.

Перед учасниками заходу виступили головний лікар Житомирського обласного спеціалізованого будинку для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків, Урсуленко С.В., завідувач дитячим психоневрологічним відділенням Житомирської обласної психіатричної лікарні №1 Шевченко Т.В., старша сестра медична дитячого психоневрологічного відділення обласної психіатричної лікарні №1 Андрійчук Т.В., координатор УОЗ за напрямом “Дитячі інфекційні хвороби” Марченко О.А., сестра медична-координатор дитячої обласної лікарні Кучумова Р.С. з питаннями організації роботи медичного працівника,медичного супроводу дітей з психічними розладами та медсестринського догляду за ними, тактики медичного працівника при виявленні карантинних інфекцій та їх профілактики, санітарно-гігієнічного та протиепідеміологічного режимів в даних закладах.

З проблемами спостереження за дітьми, народженими від ВІЛ-інфікованих матерів та раннього виявлення, сучасної діагностики та профілактики ВІЛ/СНІДу учасників семінару ознайомили працівники центру профілактики і боротьби зі СНІДом.

Дацюк І.С. – експерт УОЗ, керівник центру медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи та порушенням психіки довела до відома присутніх вимоги щодо ведення індивідуальних програм реабілітації дітей з інвалідністю.