Виробнича нарада на кафедрі дитячої хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика

23 квітня 2018 року на базі кафедри дитячої хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика у м. Києві відбулась виробнича нарада за участю співробітників Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні, а саме: завідувача хірургічним відділенням №1, д.мед.н., проф. Русака Петра Степановича та лікаря-хірурга дитячого, к.мед.н., доцента Шевчука Дмитра Володимировича.

В ході наради обговорено складні клінічні випадки, участь співробітників кафедри у міжнародних наукових форумах, план науково-педагогічної роботи на друге півріччя поточного року та інше. В ході дискусії проаналізовано досвід використання лапароскопії при гострій хірургічній патології фахівцями Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні. Приємно відмітити, що тактика та результати лікування вказаної патології не надто відрізняються від клінік сусідніх держав (Білорусь, Молдова). Також, прийнято рішення пожвавити роботу в плані подання матеріалів до З’їзду хірургів України (вересень 2018 року) та Конгресу дитячих хірургів у Вірменії (липень 2018 року).

Загалом, учасники виробничої наради відмітили високий рівень науково-педагогічної роботи на кафедрі, в тому числі й за участю представників Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні. Прийнято рішення продовжити активну співпрацю між НМАПО імені П.Л. Шупика та КУ “Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня” (клінічна база Академії).