ХIII Всеукраїнська акція “Серце до серця” – “Почуй світ” стартує на Житомирщині

З ініціативи Всеукраїнського Благодійного Фонду “Серце до серця” в усіх регіонах України у період з 02 по 22 квітня 2018 року буде проходити ХIII Всеукраїнська акція “Серце до серця” – “Почуй світ!”.

Головною метою акції є привернення уваги громадськості до проблеми збереження слуху, благодійний збір коштів для дітей з вадами слуху.

Акція відбуватиметься тринадцятий рік поспіль і за цей час уже встигла набути загальнонаціональної підтримки. За дванадцять років діяльності фонду обласним дитячим лікарням було передано медичне обладнання на загальну суму 31 923 461,42 грн.. Минулого року спільними зусиллями по всій Україні волонтерами було зібрано 3 181 399,97 грн., завдяки чому закуплено і передано обласним дитячим лікарням у безоплатне користування медичне обладнання для діагностики і лікування зору.

У 2017 році на базі медичних навчальних закладів області проходили студентські молодіжні інформаційні форуми, прес-конференції, виховні години з питань профілактики зорової патології, мистецькі заходи (концерти, конкурси), створювались волонтерські осередки з підтримки ХІІ благодійної акції “Серце до серця” – “Я хочу бачити життя” та здійснювався суспільний збір коштів для придбання обладнання в очне відділення Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні.

Минулого року Житомирська область за результатами збору коштів у період проведення акції “Серце до серця” – “Я хочу бачити життя” зібрала 55819,20 грн., на ці кошти було придбано та передано в Житомирську обласну дитячу клінічну лікарню сучасне медичне обладнання, що дало можливість лікувати дітей на більш якісному рівні, а саме:

  • апарат для динамічної офтальмохромотерапії “Райдуга” – 2 шт.;
  • апарат «Ручеек» для тренування акомодації – 2 шт..

Всеукраїнський благодійний фонд “Серце до серця” висловлює щиру вдячність медичним працівникам, студентам та викладачам медичних навчальних закладів, представникам культури, закладам освіти, громадськості Житомирської області за значний внесок у майбутнє України, активну громадську позицію та підтримку благодійної діяльності фонду.

5 квітня 2018 року у Житомирській області планується святкове відкриття акції (стартовий концерт). Також у рамках акції будуть проведені виставки, аукціони, розіграші; благодійні вечори, бали, ярмарки; благодійна естафета сердець між навчальними закладами, змагання між факультетами, відділами і групами у навчальних закладах; музичні, танцювальні фестивалі, концерти тощо; масові вуличні молодіжні заходи (мистецькі, спортивні, флешмоби); прес-конференції, ефіри на ТБ, радіо; фінальний концерт.

Навчальні заклади області усіх рівнів можуть підтримати ініціативу ВБФ “Серце до серця”, з власними волонтерськими осередками приєднатися до благодійних заходів акції “Почуй світ”, проявити власні ініціативи, розпочати підготовку учнівських і студентських інформаційних форумів, науково-практичних конференцій та виховних годин з питань збереження слуху за участю провідних фахівців охорони здоров’я області, учнів, студентів, викладачів, батьків, представників громадських об’єднань, людей з вадами слуху. Також провести мистецькі, спортивні заходи, флешмоби, виставки, ярмарки тощо на підтримку дітей з вадами слуху, передавати естафету від закладу до закладу у вигляді символічного серця.

Для спільної роботи, створення сценаріїв заходів, отримання відеороликів та поліграфічної продукції (плакатів, скриньок, сердечок тощо) керівникам волонтерських осередків зв’язатися з представниками обласного оргкомітету акції (О67 969 5l 7O Світлана Мяновська, O93 995 67 2l Катерина Галанзовська).

За результатами проведених заходів буде визначено найактивнішу групу навчального закладу, клас та найактивніших волонтерів для нагородження.

Всеукраїнський благодійний фонд “Серце до серця” України щорічно з метою заохочення діяльності волонтерів та розширення їх світогляду організовує у січні та липні-серпні поїздки найкращих волонтерів та організаторів акції до країн Європи, зокрема Польщі, Німеччини, Угорщини, Австрії, Чехії, Словаччини та на молодіжний мистецький фестиваль у м. Львові.

Рахунок для благодійних внесків

р/р 2600501306399 в ПАТ «Кредобанк»,
МФО 325365,
ЄДРПОУ 34354227
Найменування платежу: «Благодійний внесок для Житомирської області».