Засідання спільного товариства педіатрів та лікарів загальної практики

З метою безперервного професійного, післядипломного навчання лікарів, що надають медичну допомогу дітям області 22 березня 2018 року в лікарні відбулося чергове засідання спільного товариства педіатрів та лікарів загальної практики/сімейної медицини.

Учасники заходу ознайомилися з сучасними підходами до ранньої діагностики мукополісахаридозів у дітей, опрацювали протоколи лікування ГРВІ та грипу, риносинуситів, анемій різного походження в дитячому віці. Заслухали експертів та координаторів УОЗ за напрямом «Педіатрія» з аналітичною інформацією та запланованими на поточний рік заходами: захворюваність дитячого населення на туберкульоз; захворюваність статевих органів у дівчаток; охват диспансеризацією дитячого населення в розрізі окремих нозологічних станів. Також були поінформовані про епідситуацію в області; про стан імунопрофілактики серед дитячого населення за 2 місяці поточного року та про зміни в нормативній базі МОЗ України.

Лікарі отримали наступні матеріали:

  • проект клінічної постанови та уніфікованого клінічного протоколу первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги та алгоритм ранньої діагностики хвороби Гоше;
  • алгоритм ранньої діагностики синдрому Хантера.