Прес-конференція за підсумками ХІІ акції ВБФ “Серце до серця”

30.01.2018р. на базі лікарні відбулась прес-конференція, присвячена підсумкам проведеної ХІІ акції Всеукраїнського благодійного фонду “Серце до серця” – «Я хочу бачити життя» за 2017 рік та вручення сертифікату на медичне обладнання.

Проблема дитячої сліпоти і слабкозорості – одна з найактуальніших проблем офтальмології, а подолання дитячої сліпоти є пріоритетним нап­рямком світової системи охорони здоров’я.

Координатор управління охорони здоров’я ОДА за напрямом «Дитяча офтальмологія», лікар-офтальмолог дитячий отоларингологічного відділення лікарні Світлана Корбутяк  наголосила: «Завдяки сучасним технологіям діагностики та ефективного лікування патології органу зору у дітей, в Україні зменшилася кількість дітей з інвалідністю по зору, за останнє десятиріччя – майже в два з половиною рази (з 4320 до 1500), тому зусилля по боротьбі зі сліпотою та слабкозорістю у дітей не є марними.

Спільними зусиллями жителів Житомирщини у 2017 році було зібрано близько 59 тисяч грн,  на які закуплено медичне  обладнання – 2 прилади «Веселка» та 2 прилади «Струмочок» для лікування дітей з вадами зору».