Співпраця з кафедрою дитячої хірургії НМАПО ім. П.Л. Шупика

Зустріч делегації з головним лікарем ЖОДКЛ, заслуженим лікарем України Марченко В.Ф.

19 липня 2013 року на базі хірургічних відділень Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні відбувся плановий виїзд фахівців кафедри дитячої хірургії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика на чолі із завідувачем кафедри, д.мед.н. професором Даниловим О.А. Співпраця з кафедрою налагоджена з 2004 року, відкрито філію кафедри з курсу «Абдомінальної лапароскопічної хірургії дитячого віку». За цей час на базі кафедри пройшли курси ТУ 183 фахівці з різних регіонів України, впроваджено біля 20 нових методик оперативних втручань, отримано 12 патентів на винаходи, надруковано 162 наукових праці у фахових журналах.

Під час відвідування лікарні проведено 2 оперативних втручання на прямій кишці, уретрі та прямій кишці і піхві, що мають велику наукову новизну і практичну цінність та вперше виконані в Україні.

Обговорення плану оперативного втручання (проф. Данілов О.А., проф. Рибальченко В.Ф., проф., зав. ХВ №1 Русак П.С, доц. Гончар В.В, начмед Бобер М.Д, зав. ХВ №2 Вишпінський І.М.)