Тренінг для працівників клініко-діагностичних лабораторій

На базі КНП “Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня” лабораторна команда Бюро ВООЗ в Україні, за підтримки МОЗ, провела дводенний тренінг для працівників клініко-діагностичних лабораторій закладів охорони здоров’я області на тему «Робота на автоматичному гематологічному аналізаторі 3 ДІФФ».

Тренінг складався з теоретичної частини та практичної, яка проводилась безпосередньо біля аналізатора в приміщені лабораторії.

Тренінг охопив всі важливі етапи роботи на автоматичних гематологічних аналізаторах. Особлива увага приділялась принципам роботи пристроїв, відмінностям роботи і застосування показників червоної крові у практиці, інтерпретації результатів досліджень та гістограм, технічному обслуговуванню, правильному поводженню з відходами та виконанню контролю якості гематологічних досліджень.

Надалі плануємо перейти на забір крові з вени для клінічних досліджень. Сучасний вакуумний забір крові є менш травматичним (процедура проходить майже безболісно), на відміну від взяття крові з пальця, так як на кінчиках пальців зосереджено дуже багато нервових закінчень.

Працюємо разом задля ефективної роботи, якісної діагностики та швидкої взаємодії для збереження життя і здоров’я наших пацієнтів.