Василь Михайлович Задума – “Обласна дитяча лікарня – це моє життя”

29 грудня 2021 року у 37-й день народження обласної дитячої клінічної лікарні колектив цього дитячого лікувального закладу квітами, аплодисментами і щирими словами подяки висловлював усю свою повагу, любов і шану Василю Михайловичу Задумі, лікарю-анестезіологу дитячого відділення з ліжками для інтенсивної терапії інфекційних хворих КНП “Обласна дитяча клінічна лікарня” ЖОР, лауреату обласної премії ім. О.Ф. Гербачевського, який прийняв тверде рішення піти на заслужений відпочинок.

За словами директора закладу Юрія Дмитровича Довгополого,

Василь Михайлович Задума – це ціла епоха в охороні здоров’я області. Він є одним із фундаторів дитячої анестезіологічної служби на Житомирщині і першим в області фаховим дитячим анестезіологом. Загальний медичний стаж роботи цього лікаря становить 51 рік, 41 рік з яких – лікарського. Він працював лікарем-реаніматологом реанімаційного відділення Житомирської міської дитячої лікарні, лікарем-анестезіологом відділення реанімації-анестезіології обласної дитячої лікарні, завідувачем реанімації-анестезіології цієї ж лікарні, завідуючим реанімаційного відділення дитячої інфекції ТМО №2, завідувачем відділення анестезіології з ліжками для інфекційних хворих обласної дитячої клінічної лікарні і на усіх цих посадах виявляв себе як прекрасний фахівець, наставник. Це дійсно лікар, якого шанують колеги за високий рівень професіоналізму, величезний досвід роботи, глибокі знання і людяність.

Керівник закладу подякував Василю Михайловичу за всі ці притаманні йому якості і вручив Подяку від обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професіоналізму та активну громадянську позицію.

М.Д. Бобер, медичний директор з хірургічної роботи від імені всіх батьків та сотень тих дітей, життя яких врятував за багаторічну свою практику Василь Михайлович Задума, у тому числі і під час виїздів у райони, також висловив йому сердечну вдячність і побажання не забувати про рідний колектив.

Квіти від профспілкового комітету і щирі слова подяки від колег по роботі: С.О. Русак, медичного директора з медичної частини, яка багато в чому вважає Василя Михайловича своїм вчителем і наставником; О.В. Лук’яненко, медичного директора з оргметодроботи, яка подякувала Василю Михайловичу за його колегіальність, душевність, за те, що він завжди так щедро ділився власним досвідом з колегами; сльози і гарячі слова вдячності від сестринського колективу. Василь Михайлович завжди знаходив для них слова підтримки, допомагав порадою у разі потреби, ділився досвідом виходжування малих пацієнтів.

І на завершення – слова подяки у відповідь самого Василя Михайловича Задуми:

Обласна дитяча – це моє життя. Бо таки все моє життя пройшло у цьому дитячому лікувальному закладі. І хоча родом я не з Житомирщини, все ж нині вважаю себе житомирянином, тут я прожив усе моє життя.
Вважаю, що мені дійсно пощастило, мав гарних наставників, трудився у прекрасному колективі, де відчував завжди любов і повагу колег.
Сердечно бажаю всім доброго здоров’я, миру в країні і у ваших родинах. З наступаючим усіх Новим роком!