День безпеки пацієнтів – нова дата у вітчизняній медицині

Уперше в нашій країні 17 вересня відзначатиметься День безпеки пацієнтів. Указ про це Президент Володимир Зеленський підписав 4 вересня.

Перший щорічний День безпеки пацієнтів України відзначається одночасно з Всесвітнім днем безпеки пацієнтів – це момент для об’єднання спільноти навколо безпеки в охороні здоров’я, щоб підвищити поінформованість, розуміння необхідності працювати у напрямку солідарних дій для більшої безпеки пацієнтів. 

Перший щорічний Всесвітній день безпеки пацієнтів було запроваджено на виконання резолюції 72-ї Всесвітньої асамблеї здоров’я, яка була ухвалена 28 травня 2019 року.

Безпека пацієнтів є основоположним принципом медичної допомоги, і основною складовою Політики у сфері якості нашого закладу.

Ми розуміємо, що Безпека хворих це не лише питання грошей і не лише питання технологій. Центральне значення мають політична воля керівництва і професійна відповідальність працівників закладу охорони здоров’я. Тому наш колектив постійно удосконалює заходи з упередження інфекційної безпеки пацієнтів, зменшує існуючі ризики щодо безпечних умов перебування у закладі, відпрацьовує дієвий механізм безпечної, для пацієнта, експлуатації медичного обладнання та є відкритим для побажань і пропозицій наших пацієнтів.

Головний лікар
Юрій ДОВГОПОЛИЙ