9 листопада – День української писемності та мови

Нехай сьогодні і завжди лунають українські пісні, рідна українська мова звучить з уст кожного малого і дорослого українця, адже 9 листопада – День української писемності та мови – свято Державної мови, яке кожного року відзначається в Україні.

Українська мова! Вона існує з давніх-давен. Ніхто достовірно не знає, чому Бог створив українську мову настільки милозвучною, але кожен із нас з упевненістю скаже, що це недарма, бо наша нація заслуговує тільки на краще.

Нам, наразі, необхідно поважати та любити Українську, спілкуватися Українською, не бути пасивним щодо всього Українського, писати, читати, складати вірші, і просто насолоджуватися тим, що наша мова така могутня та красива – і тоді наші вороги зі своїм “руським міром” нехай задихнуться від злоби та безсилля.

Закликаємо всіх хоча б на кілька хвилин відвести погляди від своїх гаджетів та заполонити серця людей навколо теплими приємними висловами, якими так багата НАША РІДНА МОВА!

Сьогодні, у такий сонячний (не в значенні про погоду) день і наші заходи присвячені саме їй – рідній мові.

Працівники та пацієнти нашої лікарні разом з педагогічними працівниками Школа Супергероїв долучилися до всеукраїнського флешмобу і всі разом написали Радіодиктант національної єдності – 2022, який, за традицією, проводиться 9 листопада.

Також, всі бажаючі – пацієнти, їх батьки, працівники лікарні прийняли участь у загально-лікарняному флешмобі “Я ❤️ українську мову”, де мали змогу висловити своє відношення до української мови.

Тож бажаємо всім українцям плекати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням українського народу в боротьбі за ВОЛЮ ТА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, возвеличував Україну й українців.

Любімо свою рідну українську мову, мову наших батьків, мову нашої країни!