Вітаємо зі славним ювілеєм Василя Михайловича Задуму

19 вересня 2021 року виповнилося 70 років одному з корифеїв анестезіологічної служби на Житомирщині, лауреату обласної премії ім.О.Ф. Гербачевського, лікарю-анестезіологу вищої кваліфікаційної категорії Василю Михайловичу Задумі.

В.М. Задума народився 19 вересня 1951 року на Черкащині, але все своє трудове життя він присвятив оздоровленню дітей Житомирщини.

Свій трудовий шлях Василь Михайлович розпочав у 1985 році в обласній дитячій лікарні як лікар-анестезіолог, а вже через п’ять років був призначений на посаду завідувача відділення реанімації та анестезіології цього ж дитячого лікувального закладу. Непомітно пролітали роки, за якими – сотні врятованих дитячих життів, повернення щастя і спокою у їх родини.

Василя Михайловича Задуму знають в області не лише як одного з корифеїв дитячої анестезіологічної служби Житомирщини, а й як ініціатора створення виїзних бригад по області, який і сам часто виїжджав на виклики. Тож можна з впевненістю стверджувати, що завдяки йому та О.Ю. Місюрову на Житомирщині постала сильна розгалужена служба дитячої анестезіології.

За всі роки своєї трудової біографії Василь Михайлович не лише сам став професіоналом у своїй галузі, а й як наставник виховав ціле покоління молодих фахівців, бо завжди щедро ділився з молоддю своїми знаннями, практичним досвідом.

Без улюбленої роботи Василь Михайлович себе просто не уявляє, тож і нині він працює лікарем-анестезіологом дитячим у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії інфекційних хворих обласної дитячої клінічної лікарні, поріг якої він переступив понад три десятиліття тому.

“Порядний, грамотний, уважний лікар, чудовий колега”, – так відгукуються про В.М. Задуму всі, хто з ним працює, хто його знає і додають: “а ще він прекрасний дідусь для свого онука Максимка, якого просто обожнює”.

Аналізуючи свій трудовий шлях, Василь Михайлович для себе давно зробив висновок, що хоч і не надбав якихось особливих матеріальних статків, зате “в медицині у нього склалось все добре й радощів від того він мав у житті набагато більше, аніж якихось там неприємностей”. І від того, що він завжди жив улюбленою роботою, життя для нього світле, робота – улюблена, сім’я – найкраща.

Шановний Василю Михайловичу, від імені всієї медичної громадськості області вітаємо Вас з черговим життєвим ювілеєм!

Хай щасливими і багатими на добро будуть усі дні Вашого життя.

Нехай доля приносить радість спілкування з рідними, друзями, колегами, з усіма, хто Вас любить і цінує.

Здоров’я Вам на многії літа!