Відновлення роботи хірургічного кабінету поліклініки

В зв’язку з відновленням роботи (після закінчення карантинних обмежень) на базі консультативної поліклініки КНП “Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня”, в хірургічному кабінеті проводиться лікування новоутворень за допомогою таких методик, як:

  • кріодеструкція (рідкий азот) – метод видалення новоутворень на шкірі шляхом їх руйнування під дією низьких температур. Процедура може включати в себе кілька стадій заморожування і розморожування, в середньому вона  триває від 30 секунд до декількох хвилин.  Фактично кріодеструкція відноситься до хірургічних методів, проте, завдяки швидкому локальному заморожуванню тканин,  дозволяє провести видалення новоутворень без хірургічного втручання, рубців і кровотеч.
  • електрокоагуляція новоутворень – один з поширених методів видалення доброякісних новоутворень за допомогою електричного (діатермічного) струму. На кінці електроду електрокоагулятора розвивається досить висока температура, під впливом якої відповідна тканина “припікається”. Перевага цього методу – в коагуляції всіх шарів судинної стінки, згортання крові, тромбуванні, що попереджує кровотечу та інфікування.

Попередній запис до лікарів:

  • Волошин Юрій Любомирович – лікар-хірург дитячий вищої категорії, кандидат медичних наук, тел. 067 266 47 46;
  • Доценко Максим Олександрович – лікар-хірург дитячий вищої категорії, тел. 096 717 90 81;
  • Зінкевич Олександр Васильович – лікар-хірург дитячий першої категорії, тел. 098 578 98 73.