Відремонтоване онкогематологічне відділення віднині працюватиме в нових умовах

25 листопада 2020 року після завершення ремонту відбулося офіційне відкриття онкогематологічного відділення КНП “Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня”.

Перевірили якість виконаних робіт цього дня голова облдержадміністрації Віталій Бунечко, голова обласної ради Володимир Ширма та начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.


На ремонтні роботи з ініціативи депутатської групи «Жінки за Житомирщину» було спрямовано 808 тис. грн з обласного бюджету та 30 тис. грн коштів багаторічних друзів онкогематологічного відділення БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя».

– Під час ремонту у відділенні встановлено нові металопластикові вікна, двері та сантехніку, покладено облицювальну плитку, замінено дерев’яний паркет на сучасне покриття для підлоги, проведено малярні роботи, переобладнані палати для зручності пацієнтів, відремонтовано їдальню, ординаторську.

Окрім цього, для відділення закуплено нові меблі, матраци та білизну. Усе це зроблено в першу чергу з метою дотримання санітарно-гігієнічних норм та сприяння роботі персоналу відділення, який завжди з великою відповідальністю виконує свої обов’язки, – зазначив керівник закладу Юрій Довгополий. – Про це свідчить, зокрема, і відзнака при вході у відділення «Чиста лікарня безпечна для пацієнта», яке відділення отримало сім років тому. Тож сьогодні, оглядаючи разом з представниками влади хід виконаних робіт, ми висловлюємо велику вдячність жінкам-депутаткам обласної ради сьомого скликання, які, відвідавши наше відділення, перейнялись його проблемами і сприяли виділенню коштів на ремонт. Це дійсно передноворічний подарунок для закладу, для наших пацієнтів, це справді по-материнськи.

Представники влади в свою чергу наголосили, що усвідомлюють усю важливість роботи онкогематологічного відділення – єдиного відділення в області, де отримують лікування діти із зазначеною патологією, та намагатимуться і в подальшому усіляко сприяти його роботі.
На завершення зустрічі керівник закладу поділився з представниками влади іншими нагальними проблемами обласної дитячої клінічної лікарні і в першу чергу – утепленням закладу.