Гаврилюк В.Г. – “Великі чоловічі руки, які зробили дітям стільки доброго”

2 вересня відзначає своє славне шістдесятиліття Володимир Григорович Гаврилюк, лікар ортопед-травматолог дитячий вищої кваліфікаційної категорії  спеціалізованого центру по наданню допомоги дітям з гострою травмою Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні, який працює у цьому лікувальному закладі практично з часу його відкриття. Загальний же лікарський стаж Володимира Григоровича становить 34 роки, тож, як зізнається сам ювіляр: “Уже й мої колишні пацієнти звертаються до мене зі своїми дітьми”, що свідчить не лише про його  рівень професіоналізму як лікаря, а й високий ступінь довіри до нього пацієнтів та їх батьків.

Трудова біографія Володимира Григоровича подібна до багатьох його колег – родом з Вінниччини, свого часу він самостійно визначився з майбутнім фахом, бо в родині медичних працівників, з кого можна було б йому брати приклад, не було. Місцем для навчання він обрав місто Харків. Вступив до медучилища, закінчивши яке, отримав фельдшерську спеціальність і встигав поєднувати роботу на швидкій допомозі з навчанням у медінституті міста Харкова, який, як і медучилище, закінчив з відзнакою. Після завершення навчання, на відміну від багатьох однокурсників, які мріяли будь-що залишитись у Харкові, прийняв рішення жити і працювати на Житомирщині, ближче додому, так би мовити. Згодом, обираючи між тим, що йому більше до душі  – анестезіологія чи травматологія, перевагу віддав останній і тепер, з погляду на прожиті роки, вважає, що все він у житті зробив правильно. Має улюблену роботу, якій він присвятив усе своє життя, хоча досить часто у лікарні доводилось днювати і ночувати. До того ж йому пощастило влитися в потужний колектив професіоналів  – О.А. Сергієнка та свого безпосереднього наставника – М.І. Денисюка, на якого він рівняється і в житті, і в професії.

– Наше відділення, – говорить Володимир Григорович, – завжди вирізнялось своєю кваліфікованістю, колегіальністю, часто колеги навіть жартома називали його “кафедрою”. Ми постійно вдосконалювались, професійно зростали, вносили рацпропозиції, передплачували фахову літературу, хоча не скажу, що цього зараз немає. Окрім згадуваних уже Олександра Афанасійовича, якого, на превеликий жаль, уже немає серед нас та мого наставника Миколи Івановича, який нині на заслуженому відпочинку, я вдячний за співпрацю колегам по “кафедрі”. Я дякую долі за все те, що вона мені дала  – роботу, яку я люблю, хорошу родину – дружину Наталю Ярославівну, яка працює теж у нашому дитячому лікувальному закладі на посаді логопеда сурдо-логопедичного кабінету поліклініки та обох наших дітей – доньку Аню і сина Григорія.

Слово колегам:

 О.І. Ностопирьова, к.мед.н., керівник спеціалізованого центру по наданню допомоги дітям з гострою травмою, лікар-офтальмолог вищої категорії:

“Наш ювіляр усе своє життя присвятив лікуванню дітей, а це особлива відповідальність. Навантаження у нас досить велике, за добу ми приймаємо до 50 дітей, серед них є і такі, яким буває потрібне термінове оперативне втручання (загалом за рік у нас виконується біля 800 різних видів оперативних втручань) і Володимиру Григоровичу усе під силу – від зашивання рани до реконструктивно-відновлювальних операцій. Ми цінуємо його величезний практичний досвід, яким він щедро ділиться з молодими колегами. Це фахівець, до якого тягнуться батьки і діти. Тож усім колективом центру гострої травми вітаємо нашого Володимира Григоровича Гаврилюка із почесною і прекрасною датою. Цінуємо його порядність, професіоналізм і зичимо йому міцного здоров’я та багато років, наповнених любов’ю близьких та душевним теплом”.

М.Д. Бобер, медичний директор з хірургічної роботи ЖОДКЛ:

“Наші напрямки роботи з Володимиром Григоровичем перетинались у різних якостях – і за основним напрямком роботи, і по профспілковій лінії. Він справжній висококласний спеціаліст, який добре знає клінічну діагностику. За свою добросовісну і багаторічну працю Володимир Григорович неодноразово нагороджувався Почесними грамотами управління охорони здоров’я, нашого лікувального закладу. Приємно, що і його син Григорій, який нині проходить інтернатуру у Житомирській ЦРЛ, успадкував професію батька і теж вирішив стати ортопедом-травматологом. Поважаю його стійку життєву позицію і сердечно бажаю йому міцного здоров’я”.

В.Ф. Панчишин, завідувач травматологічного відділення ЖОДКЛ, координатор УОЗ ОДА за напрямом “Дитяча ортопедія і травматологія”:

“З Володимиром Григоровичем ми знайомі з 1988 року. З тих пір він виріс у великого професіонала, який надає медичну допомогу дітям області на високому рівні. Він багато працює над собою, читає фахову літературу. Неодноразово Володимир Григорович виступав і на наукових конференціях, у тому числі і на Всеукраїнській на тему юнацького ефізіолізу, над якою  працював тривалий час. Він має багато планів на майбутнє і я йому сердечно бажаю, аби була на те Божа воля всі вони збулися”.

М.І. Денисюк, лікар ортопед-травматолог дитячий вищої кваліфікаційної категорії ( нині на заслуженому відпочинку):

“Він прийшов до нас у дитячу лікарню, коли я працював завідувачем ортопедичного відділення, і сказав, що хоче перейти з педіатрії в ортопедію. Поглянувши на його великі чоловічі руки, я засумнівався: як можна ними оперувати, адже до нас часто поступають зовсім маленькі діти – до року, і Володимир Григорович зумів тоді мене переконати. З тих пір сьогоднішній ювіляр виріс у справжнього професіонала і руки у нього виявилися дуже хорошими, як для ортопеда-травматолога дитячого. Великі руки, які роблять і зробили для маленьких людей багато доброго. Він дуже порядна людина, з тих, “з якими я пішов би у розвідку”. Окрім того, ми в колективі знаємо, що він гарний сім’янин, разом з дружиною вони виростили двох прекрасних дітей, тішаться трьома онуками. Володимир Григорович не лише посадив дерево, а й збудував будинок і виростив цілий сад, бо знаю, що він захоплюється садівництвом, любить працювати з деревом. Многая літа йому і найкращі побажання!”

Шановний Володимире Григоровичу,
колектив Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні вітає Вас із почесною та прекрасною датою! Ваш багатий життєвий досвід, високий професіоналізм, компетентність і вміння дарувати надію та повертати впевненість  викликають глибоку повагу у всіх, кого Ви лікували, з ким зустрічаєтесь і спілкуєтеся. Бажаємо Вам міцного здоров’я, оптимізму, нових відкриттів та успіхів. Нехай не вичерпується Ваша енергія, нехай життя підносить позитивні емоції, добрі новини і святкові події!
З ювілеєм!