Спільне засідання лікарів-педіатрів, сімейних лікарів/лікарів загальної практики, неонатологів закладів охорони здоров’я області

На базі лікарні, 12 березня, відбулося спільне засідання лікарів-педіатрів, сімейних лікарів/лікарів загальної практики, неонатологів закладів охорони здоров’я області.

Координатор УОЗ ОДА за напрямом “Дитячі інфекційні хвороби” Ольга Марченко доповіла присутнім питання клініки, ранньої діагностики, профілактики, тактики дій при виявленні випадку захворювання на коронавірус, а також маршрут пацієнта на всіх рівнях надання медичної допомоги в області. Учасники заходу переглянули відеоролик Центру громадського здоров’я про засоби індивідуального захисту та особливості їх застосування.

Про проблеми та особливості вигодовування дітей раннього віку з харчовою алергією, маркери харчової алергії у дітей повідомила експерт УОЗ ОДА за напрямом “Медична генетика” Лариса Попович.

Координатор УОЗ ОДА за напрямом “Дитяча дерматовенерологія” Ксенія Місюрова довела до відома учасників проблеми щодо захворюваності та інвалідності дитячого населення області по класу хвороб шкіри та підшкірної клітковини. Також доповідач розповіла про клініку, діагностику, лікування, динамічне спостереження за атопічним дерматитом у дітей.

Питання організації катамнестичного спостереження, маршруту новонародженого розглянула з присутніми Віра Васьківська – експерт УОЗ ОДА за напрямом “Неонатологія”. Також доповідач проаналізувала стан здоров’я новонароджених в області за підсумками 2019 року.

Про клініку, діагностику, організацію медичного супроводу дітей з цукровим діабетом, а також рівень захворюваності, поширеності, інвалідності повідомила Світлана Запетрук – координатор УОЗ ОДА за напрямом “Дитяча ендокринологія”.