Семінар для завідуючих дитячими відділеннями підпорядкованих закладів охорони здоров’я вторинного рівня

На базі лікарні 26.11.2019р. проведено семінар для завідуючих дитячими відділеннями підпорядкованих закладів охорони здоров’я вторинного рівня.

На зібранні були розглянуті нагальні питання по організації лікувально-діагностичного процесу в дитячому відділенні.

Перед учасниками семінару з питанням організації інфекційного контролю в дитячому відділенні виступила С.О. Русак, заступник головного лікаря з медичної частини, експерт групи експертів та координаторів УОЗ ОДА за напрямом “Педіатрія”.

Про стандарти розрахунку інфузійної терапії в педіатричній практиці доповів М.Д. Бобер – заступник головного лікаря з хірургічної роботи, експерт групи експертів та координаторів УОЗ ОДА за напрямом “Педіатрія”.

П.С. Паскалов, завідувач педіатричним відділенням №1, координатор УОЗ ОДА за напрямом “Дитяча пульмонологія”, розглянув з присутніми питання клініки, діагностики, лікування та диспансерного спостереження пневмоній в педіатричній практиці.

Про актуальні питання дитячої гастроентерології доповіла дитячий гастроентеролог/дитячий дієтолог Г.В. Хохуля.

Ж.Я. Новікова, лікар-нефролог, координатор УОЗ ОДА за напрямом “Дитяча нефрологія” виступила з питанням клініки, діагностики та лікування інфекцій сечовидільної системи у дітей.

Про Сучасні вимоги до ведення первинної облікової медичної документації в закладі охорони здоров’я проінформувала завідуюча кабінету обліку та медичної статистики Т.С. Грішина.

М.Д. Бобер подякував колегам за співпрацю по наданню медичної допомоги дитячому населенню області та висловив надію на подальше ефективне співробітництво.