Спільне засідання лікарів-педіатрів, сімейних лікарів/лікарів загальної практики та неонатологів

10 жовтня 2019 року в лікарні відбулось спільне засідання лікарів-педіатрів, сімейних лікарів/лікарів загальної практики, неонатологів ЗОЗ області.

Президент « Асоціації сімейних лікарів/ лікарів загальної практики Житомирської області» Івчук В.В. ознайомила учасників засідання з планом регіональних заходів Житомирської облдержадміністрації, щодо профілактики неінфекційних захворювань серед населення області, а також опрацювала з присутніми питання впровадження міжнародних клінічних протоколів в роботу сімейного лікаря, лікаря педіатра первинки,  доступних в онлайн- режимі для зареєстрованих користувачів Duodecim , в межах підписаної угоди між Міністерством охорони здоров’я України з компанією фінського медично-наукового товариства Medical Publications Ltd, яка спеціалізується на комплексних рішеннях в сфері доказової медицини.

Питанню діагностики та лікування функціональних кишкових розладів у новонароджених і дітей раннього віку був присвячений виступ Пипи Л.В.- професора, завідувачки кафедрою педіатрії факультету післядипломної освіти ВНМУ ім.М.І.Пирогова.

Про тактику ведення дітей з аденоїдними вегетаціями доповів координатор УОЗ ОДА за напрямом «Дитяча отоларингологія» Піцань Б.Б.

Координатор УОЗ ОДА за напрямом «Дитячі інфекційні хвороби» Марченко О.А. детально опрацювала з присутніми тему «Грип: сезон 2019-2020. Профілактика і рання діагностика».