Ювіляри вересня. “Якщо ти хочеш щось змінити, змінюйся сам”

Коли кажуть сильна жінка, мало хто замислюється, що стоїть за цим поняттям. Перш за все це відповідальність, вимогливість до себе, організаторські навички, самовдосконалення, тобто постійна робота над собою. Інакше і не може бути, коли ти працюєш на посаді заступника головного лікаря з організаційно-методичної роботи КУ “Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня” і в той же час є керівником групи експертів та координаторів УОЗ ОДА за напрямом “Педіатрія”.

Саме ця спеціальність стала для Оксани Вікторівни Лук’яненко свідомим вибором, покликанням і справжньою школою витримки і загартування. Свій перший екзамен на професійну майстерність Оксана Вікторівна успішно склала, коли після закінчення Вінницького медичного університету ім. М.І. Пирогова отримала розподіл до центральної дитячої міської лікарні м. Житомира і їй через брак педіатрів довелось працювати одночасно на двох дільницях.

Чи не тоді вже результатом тієї роботи стало переконання, що первинна допомога на 90 відсотків має бути спрямованою на профілактику хвороб, зокрема, вакцинацію, роботу з родинами, середовище, де виховується дитина, що потрібно навчити батьків зробити усе від них залежне, аби дитина виросла здоровою.

З тих пір, працюючи ось уже майже два десятиліття в обласній дитячій клінічній лікарні на посадах зав. кабінетом медичної статистики, а згодом заступником головного лікаря з організаційно-методичної роботи та керуючи педіатричним загалом області, Оксана Вікторівна робить усе від неї залежне, аби дитяче населення Житомирщини росло здоровим і свідченням цьому у тому числі є і її виступи на колегіях управління охорони здоров’я – завжди змістовні, конкретні, зі знанням справи, якою займаєшся і прагненням до змін.


Лауреат обласної премії ім. О.Ф. Гербачевського, одна з героїнь іміджево-презентаційної книги “Успішна жінка”, лікар-педіатр, любляча донька, сестра, щаслива дружина, мама і бабуся, усе це надбання нашої ювілярки за п’ять десятиліть її життєвого шляху.

Тож з нагоди цієї славної дати, яку Оксана Вікторівна відзначатиме наприкінці вересня, прийміть, шановна наша ювілярко, сердечні вітання від колективу обласної дитячої клінічної лікарні і побажання міцного здоров’я, удачі, добра, благополуччя, яскравих ідей, невичерпної енергії та нових звершень.

Нехай втілюється у життя усе задумане Вами, а поряд завжди будуть вірні друзі і любляча родина.