Освітньо-навчальний семінар з актуальних питань педіатрії

З метою впровадження у діяльність закладів охорони здоров’я області європейських протоколів медичної допомоги дітям та підвищення рівня професійної підготовки лікарів 11 вересня 2019 року відбувся освітньо-навчальний семінар з актуальних питань педіатрії.

У семінарі взяли участь лікарі загальної практики – сімейні лікарі, лікарі-педіатри, лікарі-інфекціоністи дитячі, лікарі-імунологи дитячі, лікарі-алергологи дитячі, лікарі-неонатологи, лікарі-терапевти підліткові, співробітники профільних кафедр вищих медичних навчальних закладів.


Питання сучасних підходів до ад’ювантної терапії у загальнопедіатричній практиці та місця біоентеросептиків в лікувальних протоколах, абдомінального больового синдрому у дітей, інтегрованого підходу до ведення дітей з ЛОР-патологією, харчової алергії розглянула з присутніми Крючко Т.О. – завідуюча кафедрою педіатрії №2 ВГУЗУ “Українська медична стоматологічна академія” д.мед.н., професор (м. Полтава).

Хайтович М.В. – завідувач кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації НМУ ім. О.О. Богомольця, д.мед.н., професор (м. Київ) виступив з доповіддю “Когнитивна дисфункція у практиці педіатра: сучасні аспекти терапії”.

Теми “ГРВІ у дітей: що робити? Чим лікувати?”, “Проблемний стан мікробіома дитини: коли потрібен захист?” детально опрацювала з учасниками семінару Матвієнко І.М., старший науковий співробітник дитячого консультативно-діагностичного центру ДУ “ІПАГ НАМН України”, к.м.н. (м. Київ).