Життєві ювілеї

24 червня виповнилось славних 60 років з дня народження Олександра Івановича Янчука, завідувача ендоскопічним відділенням КУ Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні, лікаря-ендоскопіста вищої категорії, дитячого хірурга вищої категорії, координатора УОЗ за напрямом дитяча ендоскопія.

Слово про колегу

П.С. Русак, завідуючий хірургічним відділення №1 КУ ЖОДКЛ, голова Асоціації хірургів Житомирської області

З Олександром Івановичем ми однокурсники. В один і той же рік вступили на перший курс Вінницького медінституту ім. М.І. Пирогова, відповідно закінчили навчання в один і той же рік 1986 і на роботу потрапили теж в один і той же лікувальний заклад – обласну дитячу лікарню, де працюємо і нині. Усі ці роки бачу, як добросовісно трудиться Олександр Іванович, спостерігаю за його професійним зростанням. У хірургічному відділенні №1 у нас в ординаторській є стенд, присвячений історії хірургічної служби і на ньому є, я вважаю, унікальний знімок – О.І. Янчук у момент проведення першої діагностичної лапароскопії бронхоскопом згідно з рекомендаціями Ю.М. Фельдмана – через три флакони фурациліну. На той момент це був вихід із ситуації, який було знайдено спільними зусиллями, і лікар Янчук прекрасно з цим завданням упорався. Саме таким і знаю усе життя Олександра Івановича, як прекрасного спеціаліста, професіонала, який постійно працює над власним удосконаленням, а ще як гарну і чесну людину. Тож від Асоціації хірургів області сердечно зичу міцного здоров’я нашому ювіляру і усіх земних щедрот.

М.С. Паславський, лікар-хірург хірургічного відділення №1 КУ ЖОДКЛ

Наш ювіляр завжди відзначався працелюбністю, він із тих лікарів, хто постійно працює над собою, над власним удосконаленням, турбується про наявність апаратури для якомога якіснішого проведення обстежень. Окремо хочу відзначити таку рису його характеру, як колегіальність, що теж свідчить про вболівання Олександра Івановича за справу, якою він займається усе своє життя. Імпонує у ньому і те, що він завжди готовий прийти на допомогу іншим, бо таки й ми – колеги інколи звертаємось до нього за консультацією.

В.Ф. Панчишин, завідуючий травматологічним відділенням КУ ЖОДКЛ

Маю честь сказати гарні слова про колегу – О.І. Янчука. Літа швидкоплинні. Здається, ще зовсім недавно ми облаштовували наш лікувальний заклад, носили шафи, ліжка, а літа промайнули зовсім непомітно. Олександр Іванович приступив до роботи в обласній дитячій на рік раніше, ніж я. Пам’ятаю його молодим, імпозантним і хочу сказати, що й з віком він не втратив любові до людей, поваги до професії, яку він обрав. Ми пишаємось таким надбанням для нашого колективу, як О.І. Янчук, бо ж усім відомо, що головне у лікувальному закладі – це люди, які у ньому працюють. Завдяки старанням Олександра Івановича у нас досить успішно функціонує ендоскопічне відділення, яким він завідує. Його виступи на лікарських конференціях, на медрадах, коли він розповідає про випадки з практики, завжди заслуговують на увагу і свідчать про те, що ця людина на своєму місці. Він знана і шанована людина в області. яка досягла усього своєю копіткою працею, бо, знаючи його багато років, бачу, як він вболіває за роботу і навіть часто після завершенню робочого дня телефонує у відділення і цікавиться, як почувають себе після того чи іншого ендоскопічного обстеження його маленькі пацієнти. Знаю його як людину, заглиблену у себе, яка перебуває у стані, я сказав би, якогось внутрішнього спокою, очевидно, саме у цей час у нього зароджуються якісь гарні думки, нові професійні задуми.

У відділенні, яке очолює Олександр Іванович – трудиться невеликий колектив, але вони усі згуртовані, дружні і в цьому очевидно теж велика заслуга їх керівника. У нашому лікувальному закладі проводиться багато різноманітних заходів і його відділення завжди серед кращих – чи то з профілактики захворювань, чи з техніки безпеки. За усі ці роки багато що зроблено, подолано, але правду в народі кажуть: «Краще гір – лише гори». Тож впевнений – попереду у нашого шановного ювіляра ще багато непідкорених вершин.

Бажаємо Олександру Івановичу Янчуку від усього нашого трудового колективу, усіх його пацієнтів та їх батьків – гарної роботи і нових звершень у тій справі, яку усі ми обрали справою усього свого життя.

Многая літ Вам, Олександре Івановичу!