1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Щорічно 1 червня в Україні та по всьому світу відзначається Міжнародний день захисту дітей, який покликаний привернути увагу до захисту прав дитини. Тридцять років тому, в листопаді 1989 року, Генасамблея ООН прийняла Конвенцію ООН про права дитини – перший і основний міжнародно-правовий документ, в якому права дитини розглядаються на рівні міжнародного права.

Вже стало доброю традицією змістовно відзначати Міжнародний день захисту дітей у лікарні. Цьогоріч святкові заходи були присвячені 30-річчю Конвенції ООН про права дитини.

Підготовка до свята розпочалась заздалегідь. У відділеннях були оформлені святкові інформаційні стінгазети, вихователі з пацієнтами провели години спілкування “Права і обов’язки дитини” та експрес- опитування “Твої права”. В рамках проведення спільної колективної справи “Захистіть наші права” наші пацієнти намалювали малюнки- звернення до дорослих з проханням про підтримку та захист прав дитини. Малюнки були розміщені в холі лікарні для загального огляду.

Також 1 червня в ході загальнолікарняного свята до Міжнародного дня захисту дітей було проведено флешмоб “Захистіть наші права”. А ще, діти малювали свої права крейдою на асфальті. Подвір’я лікарні стало барвистим від яскравих дитячих малюнків. За участь у конкурсі малюнків на асфальті всі учасники отримали призи.

Досхочу повеселитися та пограти допомогли дітям наші давні друзі-аніматори розважального закладу “Майстерня Арт-Простір” із м. Житомира (керівник Наталія Мельниченко).


Учасників свята привітала в.о. головного лікаря Світлана Русак, а також родина підприємців із м. Бердичів Лізогубенко Анатолій та Галина, які подарували 40 комплектів постільної білизни для хірургічного відділення №1.

А ще приємною несподіванкою став подарунок від молодої житомирської художниці Марії Ратинської, яка напередодні дитячого свята оформила казковими малюнками кабінети відділення функціональної діагностики.

Гарним подарунком до свята стала благодійна лялькова вистава Житомирського академічного обласного театру ляльок (директор С.Л. Мисечко).

Щиро дякуємо  Циганчук Н.А. за солодкі подарунки для пацієнтів онкогематологічного відділення та  всім хто приймав участь у підготовці та проведенні свята, яке запам’ятається нашим маленьким пацієнтам надовго.

Наші прагнення створити дітям достойні умови для повноцінного розвитку повинні знайти втілення у реальних діях. Адже діти – наше майбутнє, а значить – майбутнє України. І від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля!