V Всеукраїнський з’їзд дитячих кардіологів

16-17 травня 2019 року у місті Києві відбувся V Всеукраїнський з’їзд  дитячих кардіологів за участю українських та іноземних спеціалістів. Організатором з’їзду виступили Асоціація серцево-судинних хірургів України та ДУ Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова.

Серед присутніх були і представники від КУ ЖОДКЛ: Жанна Семенець, завідувач відділенням функціональної діагностики, Ольга Міцкевич, лікар з ультразвукової діагностики відділення ультразвукової діагностики, Ольга Захарчук, координатор УОЗ з питань дитячої кардіоревматології, лікар-педіатр педіатричного відділення №2 та Інна Денесюк, лікар-кардіоревматолог дитячий консультативної поліклініки.

В роботі з’їзду висвітлювались актуальні питання дитячої кардіології, кардіохірургії та сучасних методів діагностики та лікування вроджених вад серця.

В Україні щороку налічується 5 тисяч дітей з вродженими аномаліями серцево-судинної системи, 40% яких знаходяться в критичному стані з перших годин життя. Більшість з них потребують кардіохірургічної допомоги. Від вчасної професійної кваліфікованої діагностики та невідкладного транспортування дитини до кардіохірургічного центру залежить не просто успіх лікування, а й без перебільшення - життя дитини.

Завдяки постійному удосконаленню методів лікування та професіоналізму наших лікарів, діти з вадами серця отримують шанси на повноцінне життя.