Навчальний семінар “Впровадження міжнародних стандартів діагностики та лікування дітей з алергічними захворюваннями” на базі КУ ЖОДКЛ

З метою виконання заходів, щодо реформування системи охорони здоров’я, відповідно до “Стратегії сталого розвитку “Україна-2020” та задля забезпечення безперервної медичної освіти, Асоціацією дитячих алергологів України 19 квітня 2019 року на базі КУ ЖОДКЛ було проведено навчальний семінар “Впровадження міжнародних стандартів діагностики та лікування дітей з алергічними захворюваннями”.

В семінарі взяли участь лікарі загальної практики-сімейні лікарі, лікарі-педіатри, лікарі-інфекціоністи дитячі, лікарі-імунологи дитячі, лікарі-алергологи дитячі, лікарі-терапевти підліткові закладів охорони здоров’я області.

Перед медичною спільнотою виступила професор, президент АДАУ, експерт МОЗ України, головний науковий співробітник відділення захворювань органів дихання та респіраторних алергозів у дітей ДУ “ІПАГ НАМН України” Уманець Т.Р. з доповідями: “Харчова алергія: сучасний стан проблеми. Алергія на білки коров’ячого молока: підходи до діагностики, лікування та профілактики” та “Актуальні питання терапії бронхообструктивних захворювань дитячого віку”.

Науковими розробками, щодо лікування бронхіальної астми, поєднаної з алергічним ринітом у дітей поділився з присутніми професор, д.мед.н., завідувач науковою групою проблем алергії та імунореабілітації дітей, зам. директора з науково-організаційної роботи ДУ “ІПАГ НАМН України” Лапшин В.Ф..

По закінченню семінару учасники отримали сертифікати про проходження навчання.