Спільне товариство лікарів-педіатрів та сімейних лікарів/лікарів загальної практики

На спільному засіданні обласного товариства лікарів-педіатрів та сімейних лікарів/лікарів загальної практики ЗОЗ області, яке відбулося 14 березня, було розглянуто одне з ключових питань організації роботи лікарів – перспективи та основні напрямки безперервної професійної післядипломної освіти лікаря в Україні в світлі реформи медичної галузі. Президент Громадської організації “Українська Академія Педіатрії – Союз Медичних Спеціальностей” проф. Леонід Дубей ознайомив присутніх з проектом наказу МОЗ України щодо безперервного професійного розвитку лікарів в Україні та ролі громадської організації в супроводі післядипломної освіти лікаря.

Напрацюваннями щодо сучасних підходів до діагностики та лікування пневмоній у дітей з присутніми поділилася дитячий пульмонолог Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, головний дитячий пульмонолог департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ольга Ліга.

Керівник групи експертів та координаторів УОЗ ОДА за напрямом “Педіатрія” Оксана Лук’яненко зупинилась на проблемних питаннях надання медичної допомоги дитячому населенню області на підставі проведеного аналізу за підсумками 2018 року.

Голова обласної центральної ЛКК, завідуюча дитячою обласною консультативною поліклінікою, кандидат медичних наук Алла Білоченко детально опрацювала з присутніми питання організації медичного супроводу дитини з інвалідністю.

Світлана Запетрук – координатор УОЗ за напрямком “Дитяча ендокринологія” доповіла питання профілактики, ранньої діагностики, медичного супроводу захворювання на цукровий діабет на первинному рівні.

Координатор УОЗ ОДА за напрямком “Неонатологія” Віра Васьківська зупинилась на впровадженні регіональних Дорожніх карт з елімінації передачі ВІЛ від матері до дитини в закладах охорони здоров’я області.