15 лютого – Міжнародний день онкохворої дитини

Міжнародний день онкохворої дитини (International Childhood Cancer Day) щорічно відзначається 15 лютого більш ніж в 40 країнах світу. Мета –  привернути увагу суспільства до проблем дітей з онкопатологією. Ініціатором є Всесвітня конфедерація організацій батьків дітей, хворих на рак (CCI). Вперше Міжнародний день онкохворої дитини був проведений 15 січня 2002 року у Люксембурзі, потім дату було перенесено на 15 лютого.

Лікування та реабілітація онкохворих дітей потребує значних коштів. За даними лікарів, 70% відсотків потрібних коштів надходить від держави, завдяки  програмі,  щодо лікування дітей з онкозахворюваннями. Решту коштів спрямовують благодійні фонди. В нашій області  цими питаннями опікується благодійна організація «Допомога онкохворим дітям «Разом за життя». Протягом року і в цей день проводиться ряд заходів по збору коштів для покращення побутових умов перебування в лікувальному закладі. Так голова БФ “Разом до життя” Людмила Свобода передала для потреб батьків, дітки, яких перебувають на довготривалому лікуванні у закладі праску, чайник, блендер та постільну білизну.

В цей день у онкогематологічне відділення ЖОДКЛ завітали гості та влаштовували святково -розважальну програму. Всі з задоволенням слухали пісні у виконанні бандуристки Світлани Ніконорової та її колективу. Також дуже приємна зустріч відбулась з донорами. Партія молодих патріотів у своїх колективах підготували листівки, в яких виразили підтримку маленьким пацієнтам та побажали їм якнайбільше позитивних емоцій у житті, сміху, радощів, а ще найважливішого свята – перемоги над хворобою, остаточного одужання і здорового повноцінного життя.