Благодійна допомога

На сьогоднішній день діяльність будь-якої державної установи неможлива без допомоги друзів і партнерів. Неодноразово таким надійним партнером для відділення новонароджених недоношених дітей КУ Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні стає Благодійний Фонд «Свічадо», який допомагає в придбанні апаратури, необхідної для виходжування новонароджених недоношених дітей.

Напередодні Міжнародного дня передчасно народженої дитини (17 листопада) Благодійний Фонд “Свічадо”, за підтримки компанії “Affiliate Embassy”, передав для найменших пацієнтів відділення новонароджених недоношених дітей лампу для фототерапії Bilicare BC 050000, необхідної в лікуванні гемолітичної хвороби і неонатальної жовтяниці у дітей.

Довідково: Фототерапія використовується в якості консервативного способу для лікування гіпербілірубінемій новонароджених. При критичних рівнях білірубіну можуть виникнути небезпечні ускладнення, здатні негативно вплинути на діяльність центральної нервової системи малюків в перші дні життя. Фототерапія новонароджених – це можливість швидко і ефективно провести лікування жовтяниці, не вдаючись до ін’єкцій і прийому медикаментів. Принцип фототерапії простий: під впливом світлової хвилі певної довжини білірубін переходить в свою нетоксичну розчинну в воді форму – так званий люмірубін, який потім виводиться з тканин і організму природним шляхом. При використанні методу фототерапії лікування займає всього кілька днів і є повністю безпечним для дитини.

Адміністрація закладу, батьки та маленькі пацієнти щиро вдячні благодійникам за надану допомогу і висловлюють надію на подальшу співпрацю.