II польсько-українські дні дитячої хірургії

12-13 жовтня 2018 року у м. Люблін (Польща) відбулась польсько-українська наукова конференція “II Польсько-Українські Дні Дитячої Хірургії”.

Провідними темами заходу були:

  1. Організація та принципи функціонування травматологічних центрів для
    дітей;
  2. Дитина з політравмою – алгоритми міждисциплінарної тактики;
  3. Випадок масового травматизму – організація роботи лікарні в умовах обмеженого числа чергового персоналу;
  4. Покази та обсяг застосування лазерів у дітей;
  5. Чи використання лазерів у дитячій хірургії змінить її імідж?

Також обговорено багато актуальних тем, стосовно новітніх технологій в області дитячої хірургії. В конференції прийняли участь відомі польські дитячі хірурги (професор з дитячої урології Томаш Кошутський, професор Януш Богосєвіч, професор Даріуш Патковський ) та відомі українські спеціалісти (професор Олександр Дубровін, професор Данило Кривченя, доцент Андрій Кузик, професор Анатолій Левицький) та інші.

Приємно відмітити, що на конференції був присутнім і виступив з доповіддю перед європейськими колегами завідувач хірургічним відділенням №2 КУ Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні, кандидат медичних наук, лікар-хірург дитячий вищої категорії Ігор Манолійович Вишпінський. Темою доповіді Ігоря Вишпінського була реконструктивно-відновна хірургія щелепно-лицевої ділянки у дітей.

Для можливості активного впровадження в лікування маленьких пацієнтів сучасних досягнень світової дитячої хірургії та для обміну досвідом між колегами в подальшому такі заходи плануються проводитись кожні два роки.