Засідання спільного товариства педіатрів та сімейних лікарів

Сімейні лікарі та педіатри закладів охорони здоров’я області відвідали засідання спільного товариства, яке відбулося 26.06.2018р. у лікарні.

Учасники заходу детально розглянули основні положення наказу МОЗ України від 20.03.2008р. №149 “Про затвердження Клінічного протоколу медичного догляду за здоровою дитиною віком до 3 років”. Перед присутніми виступили керівник групи експертів та координаторів УОЗ за напрямом “Педіатрія” О.В. Лук’яненко, експерт з неонатології В.П. Васьківська, координатор з дитячої гастроентерології Н.П. Передрій та лікар-невролог дитячий С.О. Доценко.

Координатор з дитячої ендокринології С.В. Запетрук доповіла питання клініки, діагностики, раннього виявлення та профілактики цукрового діабету у дітей. Про стан імунопрофілактики серед дитячого населення області в розрізі окремих адміністративних територій, протягом 5 місяців 2018 року проінформувала експерт групи експертів та координаторів за напрямом “Педіатрія” Л.В. Головень.

Важливу тему щодо раннього виявлення, тактики лікування вроджених аномалій кістково-м’язевої системи у дітей обговорили спільно з координатором УОЗ за напрямом “Дитяча травматологія” В.Ф. Панчишиним.

Обговорили проблемні питання в організації надання профілактичної медичної допомоги малюкам за результатами аналізу малюкової смертності за 5 місяців поточного року та рівень захворюваності населення області на кір.