Лікарня отримала відзнаку “Чиста лікарня, безпечна для пацієнта”

19 червня керівник Асоціації СОІК Юрій Леонов разом з колегами завітали до ЖОДКЛ з привітаннями головному лікарю закладу Юрію Довгополому та колективу відділення для новонароджених недоношених дітей, яке очолює Віра Васьківська. Саме це відділення доклало чимало зусиль та за результатами ретельного аудиту СОІК вибороло першість у здобутті цієї почесної відзнаки.

“Найголовніше для нас – безпека пацієнтів, кожен із них повинен бути впевненим, що отримає в лікарні якісну допомогу. Заклад працює в цьому напрямку за відповідним планом, тож сподіваємось на те, що до кінця року ще чотири відділення також отримають цей почесний статус та відзнаку “Чиста лікарня, безпечна для пацієнта”, – зазначив Юрій Дмитрович.

“Наше відділення має 17 палат, розгорнуто 35 ліжок. За рік у відділенні проліковується до 900 діток, не лише недоношених, а й з проблемами, що виникають у новонароджених. Тут створені усі умови для комфортного перебування дитини та матері. На кожні чотири палати є санітарна кімната, де мами можуть провести необхідні гігієнічні процедури тощо. Є й палати з умовами покращеного перебування матері та дитини, з окремим санвузлом. Крім того, жінки отримують повноцінне харчування, а також можуть розігріти продукти у їдальні. Колектив відділення робить усе можливе, аби забезпечити нашим пацієнтам якісне лікування та створити комфортні умови перебування як для дитинки, так і для матері. І, безумовно, надзвичайно важливим для нас є забезпечення санітарно-гігієнічного супроводу на сучасному європейському рівні”, – розповіла Віра Павлівна.

За словами керівника Асоціації Юрія Леонова, після отримання відзнаки “Чиста лікарня, безпечна для пацієнта” СОІК перевіряє нагороджені заклади на відповідність даним сертифікатам щодо дотримання стандартів інфекційного контролю. Тож відзнаку “Чиста лікарня, безпечна для пацієнта” можуть підтвердити або анулювати.

Вручення почесних відзнак “Чиста лікарня, безпечна для пацієнта” є показовим та дає іншим лікувально-профілактичним закладам області приклад для налагодження європейського підходу у розробці системи гігієни.