День роботи фахівців кафедри дитячої хірургії НМАПО ім. П.Л. Шупика на клінічній базі: КУ «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня»

Співпраця фахівців та адміністрації лікарні з НМАПО ім. П.Л.Шупика має початок з 2004 року, коли на базі лікарні було відкрито філію кафедри з циклу ТУ «Абдомінальна лапароскопічна хірургія дитячого віку». На той час це була перша і єдина установа в Україні де був набутий досвід оперативних втручань та відповідні кадри з питань підготовки фахівців з дитячої лапароскопії.

За минулий час навчання пройшли більше 300 фахівців з різних регіонів України. Підготовлено: 3 кандидатів медичних наук, 1 доктора медичних наук (професор), затверджена тема докторської дисертації з питань інервації сечового міхура (нейрогенний сечовий міхур) – це новий напрямок у лікуванні даної патології.

01.02.2018 року на базі лікарні проведено консультацію та обстеження хворих дітей даного напрямку завідувачем кафедри дитячої хірургії д.мед.н., професором Даниловим О.А. проведено оперативне втручання з пересадки гілочки нерва на сечовий міхур з метою активізації м’язової роботи сечового міхура. В процесі зустрічі відпрацьовано питання щодо подальшої співпраці, в якій взяли участь: головний лікар ЖОДКЛ, заслужений лікар України Довгополий Ю.Д., заступники головного лікаря Бобер М.Д., Русак С.О., зав. ДХВ№1 д.мед.н. професор Русак П.С., зав. ДХВ№2 к.мед.н. Вишпінський І.М., лікар-уролог к. мед.н., Шевчук Д.В. Підсумком зустрічі було відпрацювання планів подальшої співпраці науковців та практичних лікарів.