МОЗ України затверджено нову редакцію Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 22 січня 2018 року для участі в урядовій програмі «Доступні ліки»

22 січня на офіційному веб-сайті профільного міністерства опубліковано Наказ МОЗ України від 22.01.2018р. №111 “Про затвердження Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 22 січня 2018 року” для продовження дії урядової програми «Доступні ліки».

Новий  Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 22 січня 2018 року містить 23 міжнародні непатентовані назви завдяки змінам, які прийнято Урядом 27 грудня, до програми «Доступні ліки», а саме додано ще 2 діючі речовини для лікування серцево-судинних захворювань та діабету ІІ типу — лозартан та глібенкламід.

На виконання урядової програми «Доступні ліки» область отримала субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань  на 2018 рік на суму 31 967 500 грн. (31 млн. 967,5 тис. грн.).

На виконання п.4 постанови Кабінету  Міністрів  України від 10 березня 2017 року №181 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських  засобів для лікування окремих захворювань» : Розподіл субвенції, яка передбачена в обласних бюджетах, здійснено  між місцевими бюджетами  40 адміністративно-територіальних одиниць  Житомирської області (міста, райони, ОТГ) на підставі статистичних даних про кількість осіб, що проживають на даних територіях та страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу, бронхіальну астму.

17.01.2018р. кошти скеровано в міста, райони, ОТГ учасникам урядової програми «Доступні ліки».

Серед лікарів та населення проводиться  інформаційно-роз’яснювальна робота щодо продовження дії урядової програми «Доступні ліки» в 2018 році. Продовжується робота щодо збільшення мережі аптечних закладів, які беруть участь у реалізації програми відшкодування вартості лікарських засобів.

Реалізації урядової програми «Доступні ліки» перебуває на постійному контролі управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Довідник для пацієнта, де отримати рецепт та лікарські засоби за  програмою «Доступні ліки»

Карта аптек

ЯК ОТРИМАТИ БЕЗКОШТОВНІ ЛІКИ?

Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню,  станом на 22.01.2018р. (оновлений!)

Приклад правильно виписаного рецепту