Ознайомлення з клінічною базою

02 листопада 2017 року з метою ознайомлення роботи клінічної бази до КУ “Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня” Житомирської обласної ради завітала проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи НМАПО імені П.Л. Шупика проф. Моісеєнко Р.О..

В ході роботи, проф. Моісеєнко Р.О. ознайомилась із матеріально-технічним забезпеченням лікарні, роботою операційного блоку, хірургічних відділень та параклінічних служб лікарні, оглянула навчальні приміщення для слухачів курсу ТУ “Абдомінальна лапароскопічна хірургія дитячого віку”, що проводиться на клінічній базі та поспілкувалась із колективом (лікарями та середнім медичним персоналом). Знаковим є те, що під час перебування проф. Моісеєнко Р.О. у лапароскопічній операційній проводились сучасні оперативні втручання із використанням високотехнологічного мініінвазивного обладнання (торакоскопія при бульозній хворобі легень із застосуванням апарату біозварювання живих м’яких тканин).

Також проф. Моісеєнко Р.О. ознайомилась із навчально-методичним забезпеченням, створеним за участю співробітників кафедри дитячої хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика, що працюють на клінічній базі. Варто зазначити, що вказаний цикл, куратором якого є проф. Русак П.С., існує вже більше 10 років.

До того ж, проректор НМАПО імені П.Л. Шупика поспілкувалась із адміністрацією лікарні, а саме: в.о. головного лікаря Марченко В.Ф. та заступником головного лікаря з медичної частини Русак С.О.. Проф. Моісеєнко Р.О. відмітила вагомий вклад адміністрації лікарні у розвитку клінічної бази, подякувала за співпрацю.

Загалом, проректор зазначила високий рівень розвитку клінічної бази, що всебічно сприяє навчанню слухачів НМАПО імені П.Л. Шупика сучасним питанням мініінвазивної хірургії та розвитку науки не лише в регіоні, а і в Україні.