Міжнародний День захисту дітей

Президентом України В.Ф. Януковичем 2013 рік оголошено роком дитячої творчості, то ж і всі заходи, які проводились у лікарні до Міжнародного дня захисту дітей були направлені на виявлення та розвиток творчих здібностей пацієнтів.

Вихователі в ігрових кімнатах проводили майстер-класи по виготовленню дитячих творчих робіт з паперу, глини, пластиліну, природного матеріалу. Кращі роботи розміщено на постійно діючій виставці в фізіотерапевтичному відділенні. Свої таланти діти змогли продемонструвати на концерті «Наші таланти». Було випущено святкові стінгазети. В лікарняній бібліотеці демонструвалась виставка літератури «Педагоги-класики» про дитячу творчість.

Всі бажаючі мали змогу прийняти участь в конкурсі малюнків «Посмішка чарує всіх». Головна умова конкурсу в кожному малюнку має бути зображена посмішка, то ж 1 червня ігрові кімнати відділень розквітли безліччю посмішок, як намальованих, так і справжніх дитячих. Діти із задоволенням приймали участь в розвагах, співали, танцювали, декламували вірші. Вихователі для дітей організували перегляд лялькових вистав.

Із святом пацієнтів привітали завідувачі відділень, представники адміністрації лікарні. Найактивніші учасники святкових дійств були нагороджені призами. Для організації роботи в ігрових кімнатах вихователям було вручено набори ігор, іграшок, книг, канцтовари.

В цей святковий день до пацієнтів відділень також завітали гості із подарунками.

В хірургічному відділенні №1 дітей привітали депутати обласної Ради від фракції «Батьківщина» Г.Б. Засік і В.С. Русак та подарували іграшки, книги, канцтовари для ігрової кімнати відділення.

Традиційно хорошим подарунком до свята для неврологічного відділення від
ЗАТ «Житомирські ласощі» (директор Є.Б. Гамов) стало виділення коштів в сумі
3 750 грн. на закупівлю стільців для ігрової кімнати відділення.

Давні друзі травматологічного відділення – представники церкви Св. Василя Великого закупили холодильник для нужд пацієнтів відділення на суму 2 300 грн..

Приватний підприємець із Лугин А. Овганісян закупив та передав для ігрової кімнати отоларингологічного відділення іграшки на суму 450 грн..

Для дітей, які знаходяться на лікуванні в онкогематологічному відділенні Благодійний фонд для онкохворих дітей організував розважальну програму та подарував кожному пацієнту набори засобів особистої гігієни. А українське підприємство по фасовці і реалізації натуральних напоїв «Натураліс-Україна» (директор М.Ю. Карпов) також подарували хворим дітям ігри, іграшки, набори чашок на суму 1 500 грн..