Консультативний прийом провідних спеціалістів Київського міського центру серця

25 січня відбувся робочий візит провідних спеціалістів Київського міського центру серця. Ініціаторами заходу були обласне управління охорони здоров’я й головний кардіохірург МОЗ України, директор Центру, член-кореспондент НАМН України, Борис Тодуров, який разом із провідними спеціалістами Центру Людмилою Шаповал та Іриною Аксьоновою, провів консультативний прийом на базі поліклінічного відділення обласної дитячої лікарні. Було оглянуто та проведено ультразвукових обстежень більше ніж 100 дітям з районів та міст області з вродженими вадами серця та іншими патологічними станами серцево-судинної системи. Крім того, проконсультовано більше десяти важкохворих у відділеннях реанімації з ліжками для інтенсивної терапії новонароджених, дітей старшого віку, для новонароджених недоношених дітей, патології новонароджених та педіатрії №2. За результатами оглядів більше 20 дітей було відібрано для оперативного лікування в умовах Клініки, 1 дитина в той же день доставлена по терміновим показам для обстеження та подальшого лікування в Центрі, інші отримали рекомендації щодо лікування та динамічного спостереження.

Лікарі обласної дитячої лікарні, лікувально-профілактичних закладів районів та міст області, що надають медичну допомогу дітям, мали неоціниму можливість прослухати лекцію по діагностиці та лікуванню вроджених вад серця у дітей з досвіду роботи висококваліфікованих фахівців Київського міського центру серця. Під час якої, практикуючи лікарі отримали відповіді на турбуючи їх питання щодо організації надання спеціалізованої допомоги, діагностики та лікування дітей з вродженими вадами серця.

Адміністрація та колектив лікарні, щиро вдячні, особисто Борису Тодурову та його команді, за надану допомогу, набутий досвід під час спілкування з висококласними спеціалістами і небайдужими до проблем хворих дітей людям.